Contact

Team archeologie is gehuisvest in een vleugel van het monumentale stadspaleis De Hof van Heeckeren, waar ook de musea Zutphen hun onderdak hebben. Hier bevindt zich het kantoor, werkruimte en transitiedepot. Daarnaast beschikt de afdeling over een zogenaamd statisch depot -ook wel het gemeentelijk depot van bodemvondsten genoemd- aan de Dieserstraat en een collectie documentatie, die bij het Regionaal Archief Zutphen wordt bewaard.

Adressen

Onderstaande adressen zijn te bezoeken op afspraak. Hiervoor kunt u bellen of mailen met:

De gemeente Zutphen, informeer naar team archeologie: tel. 140575 (netnummer niet nodig) of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Vanuit het buitenland belt u met 0031 575 587 000.

Dr. Michel Groothedde (stadsarcheoloog): tel. 06-13847628

Drs. Liesbeth Schuurman (depotbeheer): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Statisch depot: Dieserstraat 11, 7201 NA Zutphen. Het depot is gehuisvest op de begane grond van de monumentale synagoge uit 1879.
  • Transitiedepot: Kuiperstraat 13, 7201 HG Zutphen (tevens kantoor, werkruimte en dynamisch depot van de gemeentelijke archeologische dienst).
  • Analoge documentatie: Spiegelstraat 13, 7201 KA (Regionaal Archief Zutphen): Hier wordt de analoge opgravingsdocumentatie van alle opgravingen van 1946 t/m heden bewaard, voor zover uitgewerkt.

Het gemeentelijk depot van bodemvondsten

In het gemeentelijk depot van bodemvondsten aan de Dieserstraat te Zutphen worden de vondsten en wordt de opgravingsdocumentatie bewaard van al het archeologisch onderzoek binnen de gemeente Zutphen (1946-heden) en de gemeente Doesburg (2007-heden). Vanaf 2015 zijn ook de opgravingen van de archeologische werkgroep Doesburg in het depot ondergebracht (1980-2006). Het gemeentelijk depot is een door de provincie Gelderland erkend archeologisch depot.

Het gemeentelijk depot hanteert aanlevercriteria voor deponering. Zo zijn er drie ruimten met gescheiden luchtvochtigheid: voor metaal 25%, voor aardewerk, steen, bot, glas, bouwmateriaal en kunststof 55% (+/- 10%) en voor hout, leer en textiel 65%. De temperatuur is daarbij voortdurend ongeveer 15 graden.
Vragen naar het voorkomen van specifieke vondsten (objecten), opgravingen en specifieke vondstgroepen voor onderzoek of bruikleen kunnen aan team archeologie worden voorgelegd.

U kunt nu ook zelf op de website de database bevragen. Hierin kan dan worden gezocht op bijvoorbeeld projectnaam, projectcode, toponiem, werkput, vondstnummers, materiaalgroepen en algemene opmerkingen.