Wie wij zijn

Team archeologie maakt deel uit van de gemeentelijke organisatie. Het team bestaat uit twee beleidsarcheologen, drie veldarcheologen en twee vaste medewerkers. Daarnaast krijgt het team ondersteuning van externe archeologen, stagiairs en vrijwilligers. Wij worden vertegenwoordigd door Hendrik Haafkens, programmamanager erfgoed. Heeft u een algemene vraag over het cultureel erfgoed? Dan kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Heeft u een specifieke vraag voor een van de archeologen? Dan kunt u gebruik maken van onderstaande contactgegevens.

Medewerkers Archeologie

Dit zijn de medewerkers van Archeologie:

Medewerker

Functie/Taken

Contact

Dr. M. Groothedde stadsarcheoloog, beleidsarcheoloog en teamleider Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
D. Kastelein MA beleidsarcheoloog en senior regioarcheoloog van de Achterhoekse ODA-gemeenten

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Drs. H.A.C Fermin senior archeoloog, projectleider veldarcheoloog Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Drs. J.W. van Dalfsen senior archeoloog, projectleider veldarcheoloog Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Drs. R. den Boer senior archeoloog, veldarcheoloog en digitaal beheer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
J. Onderstal coördinator vondstverwerking en depotbeheer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
D. Rijs archivering documentatie en historisch bronnenonderzoek Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
I. Geerligs BSc archeoloog, coördinator restauratielab Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Vrijwilligers

De vaste medewerkers van Archeologie worden bij hun werkzaamheden bijgestaan door een flinke groep vrijwilligers. Momenteel krijgt Archeologie hulp van ongeveer 20 vrijwilligers. De werkzaamheden die vrijwilligers verrichten zijn erg divers. Zo kunnen ze:

  • Assisteren bij opgravingen
  • Vondsten schoonmaken
  • Objecten beschrijven
  • Restauratiewerkzaamheden uitvoeren

Met alle vrijwilligers wordt een vrijwilligersovereenkomst gesloten met de gemeente Zutphen.