Waar vindt u ons?


Het Regionaal Archief Zutphen is gevestigd in het hart van Zutphen.

Adres: Spiegelstraat 13-17, 7201 KA te Zutphen
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag, 10.00-16.00 uur

Bijzondere sluitingsdagen in 2019 zijn:

  • Donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 31 mei.
  • Dinsdag 24 december vanaf 15.00 uur t/m woensdag 1 januari 2020 (kerst/nieuwjaar)


Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: dinsdag t/m donderdag tijdens openingstijden en op vrijdag van  10.00 tot 13.00 uur op nummer 140575 (netnummer niet nodig). Vanuit het buitenland belt u met 0031 575 587 000.

Komt u om archiefstukken in te zien? Houdt er dan rekening mee dat stukken kunnen worden aangevraagd tot uiterlijk 15.30 uur.

Naar het archief met het openbaar vervoer

Zutphen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. U kunt uw reis plannen op de website van 9292 reisinformatie. Vanaf het station is het ongeveer vijf minuten lopen naar het Erfgoedcentrum. Komende van het station loopt u rechtdoor de Stationsstraat in. Aan het eind van de straat gaat u links af. Na de cafetaria rechts afslaan en links naast het voormalig museum (in een oud kloostergebouw) onder het poortje doorlopen (Rosmolensteeg). Na 50 meter komt u weer onder een poortje door. Rechts is dan een Multivlaai, en op de hoek vóór u een antiekzaak. U loopt dan voor de antiekzaak langs, rechtsaf de Turfstraat in en passeert onder meer een bakker (links) en een kapsalon (rechts). Ter hoogte van eetcafé Chapoo gaat u rechtsaf naar de Spiegelstraat. Na 50 meter vindt u het Erfgoedcentrum Zutphen aan uw linkerhand!

Bekijk de kaart in Google Maps.

Naar het archief met de auto

De Spiegelstraat is een smalle straat waar parkeren zonder parkeervergunning niet mogelijk is. In de directe omgeving van het archief zijn er diverse parkeermogelijkheden. Hoe verder de parkeergelegenheid van het centrum is gelegen, hoe lager het parkeertarief is. Kijk op de pagina parkeren in Zutphen voor een plattegrond.