De studiezaal is het kloppend hart van het Regionaal Archief Zutphen. Alles wat de organisatie doet aan beheer, behoud en beschikbaarstelling komt hier tot uiting.

In de studiezaal is altijd een medewerker aanwezig. Hij of zij schrijft u in bij uw eerste bezoek en begeleidt u bij uw onderzoek. De ruimte is voorzien van ruime tafels, goed licht, voldoende stopcontacten, draadloos internet, computers met internetverbinding, een stilteruimte en enkele fichereaders. Een handbibliotheek vergemakkelijkt uw onderzoek. In een open opstelling kunt u zelfstandig inventarissen, fiches en andere toegangen zoeken. Aanvragen uit de depots worden zo snel mogelijk bezorgd, meestal is er geen wachttijd.

U kunt zelf kopieën maken (maximaal A3); u mag foto's maken zonder flits. Aan de leestafel in het voorportaal is een ruimte waar u regionale tijdschriften kunt lezen en uw (zelf meegebrachte) lunch kunt nuttigen. Koffie, thee en soep is verkrijgbaar tegen een kleine vergoeding. In de garderobe zijn kluisjes voor uw persoonlijke bezittingen. U heeft geen muntgeld nodig, bij uw vertrek rekent u alles in een keer af bij de studiezaalmedewerker. U kunt bij ons pinnen.

Studiezaal van het archief