Hulp bij onderzoek

Het kan natuurlijk zijn dat u niet kunt vinden wat u zoekt. Misschien bent u op zoek naar een voorouder, bouwvergunning of een rapport van een archeologische opgraving, maar heeft u geen idee waar u moet beginnen. Dan kunt u uiteraard altijd contact opnemen met het Erfgoedcentrum Zutphen. Maar wellicht kunnen we u ook online op weg helpen.

Weergave van alle collectie-iconen


Collecties

Het Erfgoedcentrum Zutphen wil uiteindelijk tien erfgoedcollecties voor u ontsluiten. Om welke collecties gaat dit en wat kunt u erin vinden? De links hieronder brengen u bij pagina's die meer vertellen over de individuele collecties en hoe u erin kunt zoeken.

Informatiebladen

Wanneer u wilt zoeken in bepaalde archiefstukken, kan het zijn dat u vragen hebt over de inhoud, vorm of betekenis ervan. Voor de meest geraadpleegde bronnen zijn daarom informatiebladen beschikbaar. Hierin vindt u ook relevante links en literatuur.

Naar een overzicht van de informatiebladen.

Cursus volgen

Het Erfgoedcentrum verzorgt ook verschillende cursussen, clinics en informatie-avonden in samenwerking met andere organisaties. Bijvoorbeeld op het gebied van voorouderonderzoek, beheer en behoud van monumenten en het lezen van oud schrift. U vindt een overzicht van de cursussen op de activiteitenpagina.

Onderzoek laten doen

Het Erfgoedcentrum Zutphen verricht geen genealogisch of historisch onderzoek voor derden. Wel beantwoorden wij eenvoudige vragen per email. Hiervoor kunt u een email sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

U kunt zelf bij ons onderzoek komen doen, daaraan zijn geen kosten verbonden. Een andere mogelijkheid is om een ervaren onderzoeker in te schakelen. Zo voert bijvoorbeeld het CBGlCentrum voor familiegeschiedenis onderzoek in opdracht uit.