Collectie bouwvergunningen

Icoon van de collectie bouwvergunningen
In de collectie bouwvergunningen kunt u zoeken naar de bouwtekeningen van de gemeenten Brummen, Lochem en Zutphen. Deze kunt u nodig hebben voor een vergunningaanvraag of als u een huis wilt kopen. De collectie is onder gebracht in het E-loket bouwdossiers en opent in een nieuw scherm, waar u kunt zoeken op straatnaam en huisnummer. Hier kunt u ook scans van bouwtekeningen aanvragen, indien deze aanwezig zijn. In het informatieblad bouwvergunningen vindt u een uitgebreide toelichting op de collectie.

Zoeken naar een bouwvergunning

U kunt op meerdere manieren zoeken door de collectie bouwvergunningen:

  • Rechtstreeks invoeren van een zoekterm in de zoekbalk, bijvoorbeeld straatnaam en huisnummer. Kent u de straatnaam niet precies? Voert u dan een deel in en voeg een asterisk (*) toe. Dan krijgt u ook langere woorden. Voorbeeld: met de zoekterm beuk krijgt u geen hits, maar met beuk* krijgt u Beukenhof, Beukenlaan en Beukerstraat.
  • Kunt u de tekening van uw huis niet terugvinden? Laat u dan het huisnummer weg en bekijk of de tekening zich mogelijk tussen de verzamelbeschrijvingen (bijv. 12-24) bevindt.
  • Aan de bovenkant van het scherm kunt u filteren. Dat kan meteen zonder het invoeren van een zoekterm in de zoekbalk, maar ook binnen een selectie. Er zijn twee filters in deze collectie: plaats en straatnaam.
  • De filter "straatnaam" eindigt met "alle filters". Door hierop te klikken, opent zich een pop-up met alle opties in alfabetische volgorde. Onderaan in het pop-upscherm kunt u navigeren.
  • Door op de driehoekjes in een kolom in de resultaatlijst te klikken, kunt u resultaten sorteren.
  • Wanneer u op "bekijk details" klikt, krijgt u een korte omschrijving van de bouwvergunning te zien. Hier ziet u in bepaalde gevallen ook de locatie op Google Maps.


Originele vergunning inzien

Wanneer u de originele bouwvergunning wilt inzien, kan dat op onze studiezaal van het Regionaal Archief Zutphen Noteert u vooraf het archief- en inventarisnummer en brengt u dat mee. Niet alle bouwvergunningen zijn in origineel te raadplegen. Zo zijn de bouwvergunningen van de gemeente Lochem niet in origineel op de studiezaal beschikbaar. Wilt u zeker weten dat u niet voor niets komt? Neem dan even contact op.

Foto's, scans en kopieën

In het e-loket kunt u direct afbeeldingen van de bouwtekeningen aanvragen wanneer deze al gescand zijn. Bij goedkeuring krijgt u de scans via een downloadlink kosteloos toegestuurd. Let op: in het kader van privacywetgeving versturen wij standaard alleen de tekeningen. Wilt u iets anders, vermeldt dit dan expliciet in uw aanvraag. Van dossiers die nog niet gescand zijn, kunt u geen digitaal exemplaar aanvragen via het e-loket. Natuurlijk kunt u deze dossiers wel inzien op de studiezaal. Leest u ook het informatieblad Auteursrecht en reproducties voor meer informatie over privacy en auteursrecht in bouwvergunningen.

Wanneer u het dossier op de studiezaal inziet, kunt u zelf foto's of kopieën maken, mits de studiezaalmedewerker hiervoor toestemming geeft. Foto's nemen is kosteloos; de studiezaalmedewerker zal u wel vragen uw flits uit te zetten. Kopiëren kan op de studiezaal tot op maximaal A3 formaat. De kosten hiervoor bedragen € 0,30 voor een A4 en €0,50 voor een A3. U kunt bij onze studiezaalmedewerker ook een scanverzoek indienen. De kosten voor een 1 op 1 reproductie (papier en/of digitaal) van een bouwtekening bedragen €8,60. Dit kunt u pinnen of contant betalen bij de studiezaalmedewerker.

Valkuilen

  • In het kader van privacywetgeving worden bij een scanaanvraag in het e-loket standaard alleen de tekeningen verstuurd. Wilt u iets anders, vermeldt dit dan expliciet in uw aanvraag.
  • Niet alle originele dossiers kunt u op de studiezaal inzien. Zo zijn de bouwvergunningen van de gemeente Lochem niet in origineel op de studiezaal beschikbaar. Bekijk ook het informatieblad bouwvergunningen voor een overzicht. Wilt u zeker weten dat u niet voor niets komt? Neem dan even  contact op.
  • Van bepaalde straten en wijken zijn alleen verzameldossiers beschikbaar. Dat betekent dat u de tekening van uw huis niet op huisnummer kunt terugvinden. Dit betreft bijvoorbeeld bepaalde delen van de Zuidwijken. Raadpleeg ook het informatieblad bouwvergunningen voor meer informatie.