Maatschappelijke of snuffelstage

Leerlingen met interesse in geschiedenis en onderzoek zijn welkom voor een maatschappelijke stage of snuffelstage op het Regionaal Archief Zutphen.

Regionaal Archief Zutphen

Het Regionaal Archief Zutphen is gevestigd in het voormalige Oude en Nieuwe Gasthuis aan de Spiegelstraat 13. We beheren archieven van gemeenten en particulieren in Brummen, Lochem en Zutphen. We hebben boeken van 800 jaar oud. En wist je dat we de meeste oorkonden van alle archieven in Nederland hebben? Zo is de stadsbrief van 1196 natuurlijk heel belangrijk voor de stad Zutphen. Foto’s en meer informatie is te vinden op Facebook, https://www.facebook.com/ErfgoedcentrumZutphen/.

Stage in het restauratieatelier

Onze papier- en boekrestaurator Stein de Valk biedt leerlingen de mogelijkheid hun maatschappelijke of snuffelstage uit te voeren in haar atelier. Ze begeleidt de leerlingen bij werkzaamheden als archiefstukken etiketteren en controleren of ze het depot in mogen, reinigen van oude zegels aan oorkonden, archieven ontijzeren en archiefdozen vouwen. Een rondleiding door het depot hoort er natuurlijk bij. Stages zijn het hele jaar rond mogelijk. Dagen en tijden worden afgestemd met haar.

Andere projecten

Wij staan ook open om op andere wijze leerlingen te ondersteunen bij projecten over lokale geschiedenis. Neem voor meer informatie contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..