15 juni: Nationale Archeologiedag in Zutphen

Altijd al eens willen weten wat een archeoloog doet? Dit is je kans: kom tijdens de Nationale Archeologiedagen op 15 juni naar Zutphen!

Het Stedelijk Museum en het Team Archeologie - beide partner in het Erfgoedcentrum Zutphen - hebben een gevarieerd archeologisch programma voor het hele gezin in petto. Tussen 11.00 en 16.00 uur staat de mobiele ArcheoHotspot bij het museum, waar je van alles kunt ontdekken. Je kunt de speurtocht 'Kruip in de huid van de archeoloog' doen in het Stedelijk Museum Zutphen.

Tussen Bodemschat en Schroot

De Zutphense en Nederlandse bodem zit vol bijzondere bodemschatten. Heb jij iets gevonden waarvan je niet zeker weet wat het is of ben je benieuwd naar de herkomst? Dan kun je die tijdens deze dag laten determineren door een echte archeoloog. In ‘Tussen Bodemschat en Schroot’ vertellen zij je alles over je vondst en mag jij ze het hemd van het lijf vragen!

Onthulling jeugdschatten

Thomas den Braven (10) deed zo'n bijzondere vondst. En die verdient een plek in het Stedelijk Museum Zutphen. Tijdens de Nationale Archeologiedag onthult hij een vitrine in het museum met daarin zijn eigen vondst. Kom je kijken?

Volg de vondst

Ga ook mee met de rondleiding langs de verschillende afdelingen van Team Archeologie: daar zie je wat er met vondsten gebeurt nadat die zijn opgegraven. Een team van vrijwilligers en archeologen zit deze dag klaar om je alles te vertellen over de verwerking van vondsten.