3 juli: Open avond voor toekomstige vrijwilligers bij Musea Zutphen

Geregeld delen we op deze site interviews met enthousiaste erfgoedvrijwilligers. De vrijwilligers van de Musea Zutphen (Museum Henriette Polak en het Stedelijk Museum Zutphen) kunnen versterking gebruiken. Daarom houden de musea op woensdag 3 juli een Open Avond voor iedereen die hierin geïnteresseerd is. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de musea, de medewerkers en vrijwilligers.

De vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor Musea Zutphen. Ze zijn actief op allerlei gebieden: collectie, educatie, front-office, technische ondersteuning en onderhoud. Sommigen werken als publieksmedewerkers bij de balie en in de museumzalen, anderen leiden bezoekers rond, helpen bij de ontvangst van scholen of bij de educatieve activiteiten. Of ze onderhouden de Museumtuin, dragen bij aan de opbouw van de tentoonstellingsruimtes of helpen met collectieregistratie.

“Deze plek verrijkt mijn ziel’’

De vrijwilligers genieten ervan om hun talenten en enthousiasme in te zetten in deze inspirerende omgeving en daarmee hebben ze een gunstige invloed op de verdere ontwikkeling van de musea. Zoals een van de vrijwilligers zegt: “Deze plek verrijkt mijn ziel, opent nieuwe horizonnen voor mij en maakt mijn visuele geheugen fris.” Vrijwilligers van het museum worden uitgenodigd voor speciale bijeenkomsten en rondleidingen en ze krijgen een Museumkaart waarmee ze onbeperkt toegang hebben tot honderden musea.

Om te laten zien wat het werk in de musea inhoudt, is iedereen - vrijblijvend - welkom op de Open Avond op 3 juli. Deze avond is bedoeld voor mensen die zich belangeloos willen inzetten voor cultuur en erfgoed en geïnteresseerd zijn in het vrijwilligerswerk bij het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak. Ook de organisaties die personen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleiden, zijn van harte welkom. Na een korte introductie in het Auditorium is er gelegenheid om de musea te bezoeken en vragen te stellen. De avond wordt afgesloten met een borrel waar medewerkers en vrijwilligers met de gegadigden in gesprek gaan. Joost Brinkman, zakelijk leider van de Musea Zutphen: “Op de Open Avond laten we je alle mogelijkheden zien voor vrijwilligerswerk, deze zijn zeer divers.”

De Open Avond begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00). Het adres: ’s Gravenhof 4.