Open Monumentendag in Regionaal Archief Zutphen

Afbeelding OMD 2019 RAZHet Regionaal Archief Zutphen is beide Open Monumentendagen, zaterdag 14 en zondag 15 september, open van 12.00 tot 17.00 uur. Bezoekers mogen kijken achter deuren die anders gesloten blijven, zoals in het depot en het restauratieatelier. Medewerkers verzorgen doorlopend rondleidingen. In de studiezaal is de tentoonstelling ‘Mensch, erger je niet’ te zien, over spelletjes.

Bij het thema van Open Monumentendag, ‘Plekken van plezier’, denk je natuurlijk aan monumentale locaties in de stad waar mensen heen gingen en gaan voor hun plezier. Tijdens Open Monumentendag kun je deze monumenten van ontspanning en vrije tijd bezoeken. Maar wie heeft er geen herinnering aan plezierige spelmiddagen en –avonden, met familie of vrienden rond de keukentafel? De Xbox, Playstation en Wii hebben het bordspel nog niet volledig verjaagd. Nu spelen we graag 30 Seconds en Catan. Benieuwd naar welke spellen ‘vroeger’ werden gespeeld? Wij zijn op zoek gegaan in onze archieven en depots…

In de studiezaal zie je archeologische vondsten, spellen die het Stedelijk Museum Zutphen bewaart en foto’s uit het archief. Het Regionaal Archief Zutphen, aan de Spiegelstraat 13-17, is zaterdag 14 en zondag 15 september geopend van 12.00 tot 17.00 uur.