"Mensch, erger je niet" is verlengd tot en met 25 oktober

Mensch erger je nietDe tentoonstelling Mensch, erger je niet is nog tot en met vrijdag 25 oktober te zien in de studiezaal van het Regionaal Archief Zutphen. De studiezaal is open van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

'Mensch, erger je niet' is samengesteld door de erfgoedpartners Stedelijk Museum Zutphen, Regionaal Archief Zutphen en Team Archeologie, speciaal voor Open Monumentendag. Dit jaar was het thema ‘Plekken van plezier'. Daarbij denk je natuurlijk aan monumentale locaties in de stad waar mensen heen gingen en gaan voor hun plezier. Tijdens Open Monumentendag kon je deze monumenten van ontspanning en vrije tijd bezoeken. Maar wie heeft er geen herinnering aan plezierige spelmiddagen en –avonden, met familie of vrienden rond de keukentafel? De Xbox, Playstation en Wii hebben het bordspel nog niet volledig verjaagd. Nu spelen we graag 30 Seconds en Catan. Benieuwd naar welke spellen ‘vroeger’ werden gespeeld? Wij zijn op zoek gegaan in onze archieven en depots…

In de studiezaal zie archeologische vondsten, spellen die het Stedelijk Museum Zutphen bewaart en foto’s uit het archief. Het Regionaal Archief Zutphen, aan de Spiegelstraat 13-17, is elke dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend.