Bevrijdingsconcert op het carillon

Stadsbeiaardier Frans Haagen geeft op 5 mei, van 15.30 tot 16.30 uur, een bevrijdingsconcert op het carillon van de Wijnhuistoren. Al eeuwenlang dragen stadsbeiaardiers bij aan de verbondenheid: hun klanken vertolken de emoties in de samenleving, in vreugde en verdriet. De beiaard is op grote afstand te beluisteren, dus luister vanuit huis, of wandelend op gepaste afstand van elkaar in de omgeving.

Tijdens dit bevrijdingsconcert speelt Haagen onder andere variaties op het Wilhelmus en over Merck toch hoe sterck (Valerius gedenckklank), diverse oudhollandse liedjes en liederen en songs uit de bevrijdingstijd zoals Als op het Leidseplein de lichtjes weer eens branden gaan, From the time you say goodbye en We’ll meet again.

Haagen is hoofdvakdocent beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool (onderdeel van de HKU University of the Arts Utrechts) en heeft daar ook de leiding over. Als stadsbeiaardier werkt hij in Kampen, Almelo, Doesburg en Zutphen en hij speelt ook regelmatig op festivals wereldwijd. Hij was winnaar van twee internationaal bekende orgelconcoursen (Int. C. Franck concours te Haarlem en het Int. Rijnstreek concours te Nijmegens) en won prijzen op diverse beiaardconcoursen. Zelf maakt hij ook geregeld deel uit van internationale jury’s bij examens en orgel- en beiaardconcoursen. Het repertoire van Haagen is uiteenlopend: van vroegbarok tot en met hedendaags repertoire.