Nu in de Sint-Janskerk: De strijd barst los: expositie over Zutphen in 1572

Opening tentoonstelling De strijd barst los Sint JanskerkDe strijd barst los. In de expositie in de Sint-Jan staan de gebeurtenissen in Zutphen in 1572 centraal. Wie vielen de stad binnen en plunderden onder andere de kerken? Hoe reageerde het stadsbestuur? Hield onze stad stand? De expositie blijft van 7 april tot en met 10 juli in de Sint-Jan - elke zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur geopend (met uitzondering van zondag 26 juni).

Vanaf 15 juli tot en met 15 augustus gaat de expositie naar de Burgerzaal en aansluitend, van 18 augustus tot en met 1 december naar de Sint-Walburgiskerk.

Tijdens deze “rondreis” groeit de tentoonstelling, want op elke locatie wordt ook aandacht besteed aan de rol van die specifieke plek in 1572.

Themajaar 1572

Het themajaar is een initiatief van het Erfgoedcentrum Zutphen (van de gemeente Zutphen) met de erfgoedpartners archeologie, Regionaal Archief Zutphen, monumentenzorg en de Musea Zutphen, in samenwerking met veel andere organisaties zoals de Graafschap Bibliotheken, Filmtheater Luxor, Historische Vereniging Zutphen, Woest Oost, het Gilde Zutphen en Zutphen Promotie.