Vanaf 7 juli: Schull & Boete, verrassend theater in de Burgerzaal

Burgerzaal Schull en Boete

Historisch. Spannend. Humoristisch. De theatervoorstelling Schull & Boete belooft een verrassende voorstelling te zijn over een waargebeurde rechtszaak in de Burgerzaal. Je krijgt op originele wijze een doorkijkje naar de voor Zutphen zo belangrijke Hanzetijd en de opmaat naar het rampjaar 1572. Kaarten zijn gratis, maar reserveren is wel nodig.

Schull & Boete gaat over een conflict en een moord in de Hanzetijd. De waargebeurde rechtszaak vond ook destijds plaats in de Burgerzaal. De eenakter geeft op ironische wijze weer hoe doodslag van een Zutphense ingezetene door een rijke ondernemer en stadsgenoot wordt behandeld in de Hanzetijd, in de opmaat naar de Tachtigjarige oorlog. Op speelse wijze wordt de toen geldende mores ten aanzien van doodslag, vrouwenrecht, ondernemerschap en liefdadigheid getoond, waarbij authenticiteit en relevantie zowel in woord, kleding en omgeving centraal staan. Dit alles met een knipoog naar onze tijd.

De voorstellingen zijn van 7 tot en met 10 juli en van 18 tot en met 21 augustus. Reserveer wel tijdig via Podiumplein.nl. Dit bijzondere initiatief wordt uitgevoerd onder de vlag van Gilde Zutphen. De monumenten- en stadsgidsen van het Gilde spelen een grote rol bij de totstandkoming van het stuk. Bovendien worden de uitvoeringen gesteund door een groot aantal sponsors.

Alle tijden en reserveren