27 oktober: Presentatie Verduurzamen van monumenten voor monumenteigenaren

Regionaal Archief Zutphen Spiegelstraat

UPDATE 26-10: De avond is volgeboekt. Er is geen mogelijkheid meer te reserveren voor donderdag 27 oktober. Wilt u op de wachtlijst komen of op de hoogte gehouden worden van eventuele nieuwe bijeenkomsten? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Woont u in een monument of bezit u een monument, dan vraagt u zich misschien af hoe u uw woning kunt verduurzamen. Meldt u zich dan aan voor de presentatie op donderdagavond 27 oktober bij het Erfgoedcentrum Zutphen. Tijdens deze presentatie, speciaal voor monumenteigenaren, wordt dieper ingegaan op de mogelijkheden en valkuilen van verduurzaming. Er is overal volop informatie te vinden over isoleren en energiebesparende maatregelen, maar wat past er nu wel en niet bij een oud huis met monumentenstatus? En wat is een goede route om te volgen? Michel Terlingen van de Monumentenwacht Gelderland praat u deze avond bij.

Monumentenwacht Gelderland kan u onafhankelijk adviseren bij verduurzamen van monumenten. Het verduurzamen van erfgoed is een grote en belangrijke opgave. Met onze kennis van deze gebouwen kunnen wij u doelgericht adviseren met respect voor de monumentale waarden van uw pand. Dat doen wij al sinds 1978 in de vorm van onderhoudsadviezen voor een goede instandhouding van ons erfgoed. Maar wij kunnen u ook adviseren omtrent energiebesparende maatregelen. Onze rapportages worden gebruikt voor planmatig onderhoud en ter ondersteuning van subsidie aanvragen.

Michel Terlingen is technisch adviseur overheden en adviseur duurzaamheid (teamcoƶrdinator). Tevens is hij werkzaam bij de provincie Gelderland, afdeling cultuur en erfgoed.

De avond is gratis te bezoeken. Aanmelden is noodzakelijk in verband met het maximale aantal plaatsen. De inloop is om 19.30 uur en we beginnen om 20.00 uur. Aanmelden kan hier:

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-verduurzamen-van-monumenten-445894802357

 

Extra: tentoonstelling over verduurzaming van monumenten momenteel in de hal van het stadhuis. Klik hier voor meer informatie daarover.