Tot en met 3 december "Zutphen in 1572"-tentoonstelling in de Walburgiskerk

Tentoonstelling De Strijd Barst Los in de WalburgiskerkLandelijk staan we dit jaar stil bij “1572, Geboorte van Nederland. 450 jaar op zoek naar Vrijheid, Verdraagzaamheid, Verbondenheid en Verscheidenheid”. In Zutphen doen we dat met een gevarieerd aanbod aan activiteiten, zoals theaterstukken, lezingen, publicaties en tentoonstellingen. Nog tot en met 3 december is bijvoorbeeld de tentoonstelling “Zutphen in 1572: De strijd barst los” te zien in de Walburgiskerk.

In deze tentoonstelling kun je zien waarom we dat jaar de ‘geboorte van Nederland’ noemen en wat er zich toen in onze stad afspeelde. Wie vielen de stad binnen en plunderden onder andere de kerken? Hoe reageerde het stadsbestuur? Hield onze stad stand?

Brief van Willem van Oranje

Misschien heb je deze tentoonstelling al gezien in de Sint-Jan en de Burgerzaal, maar nu deze reizende tentoonstelling bij de laatste halte is aanbeland, is de opzet nog ruimer én uitgebreider. Opvallende banieren, bijzondere objecten en een extra vitrine zijn toegevoegd. Wat te denken van originele brief van Willem van Oranje? Zeker de moeite waard om te gaan kijken.

De expositie is tot en met 3 december op dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur (/m 29 oktober tot 16.00 uur) te bezoeken. Kijk voor de entreetarieven voor de bezichtiging van de Walburgiskerk inclusief de expositie op www.walburgiskerk.nl/bezoek.