Cursus paleografie (oud schrift leren lezen) vanaf 28 september

Een archiefonderzoeker of genealoog krijgt vroeg of laat te maken met teksten uit de zestiende en zeventiende eeuw. Dan kan het oude schrift een obstakel zijn. In de cursus paleografie leert u de beginselen van het lezen en begrijpen van oud schrift. U leert de betekenis van in onbruik geraakte woorden en leert spellingvormen en afkortingen begrijpen. Vanaf 28 september start de volgende cursus paleografie. Deze cursus bestaat uit tien bijeenkomsten van 13.30 tot 16.00 uur.

De cursus is zowel bedoeld voor genealogen die voor het eerst zestiende- en zeventiende-eeuwse handschriften willen leren lezen, als voor genealogen die al eerder een cursus paleografie hebben gevolgd maar hun bedrevenheid (deels) zijn kwijtgeraakt. Het cursusmateriaal is geselecteerd uit Gelderse bronnen en specifieke problemen met regionale geschriften krijgen extra aandacht.

Het Regionaal Archief Zutphen geeft de cursus in samenwerking met De Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Achterhoek en Liemers. De bijeenkomsten zijn bij het Regionaal Archief Zutphen, Spiegelstraat 13, 7201 KA Zutphen, op de donderdagen: 28 september, 12 en 26 oktober, 9 en 23 november 2023 en op 4 en 18 januari, 1, 15 en 29 februari 2024, steeds van  13.30 tot 16.00 uur.

De cursus wordt gegeven op de eerste verdieping, er is geen lift aanwezig. Deelname kost € 80,00 p.p. (incl. cursusmateriaal en koffie/thee), leden van de NGV betalen € 55,00 p.p.
Deelname aan de cursus is pas definitief nadat u een bevestiging van opgave heeft ontvangen. De cursus gaat alleen door bij voldoende belangstelling.

Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..