T/m 7 augustus: Polbeek viert de Hanze

2023 07 04 Officiele opening Polbeek MET

Albert op de Korenmarkt is verder gereisd: vanaf vandaag (dinsdag 4 juli 2023) is de Mobiele ErfgoedTentoonstelling over de Zutphense Hanzekoopman te zien in woonzorgcentrum Polbeek aan de Van Dorenborchstraat 1 in Zutphen. Tijdens de feestelijke opening was het de eer aan mevrouw Kamphuis om het lintje door te knippen. Zij is een bewoonster en lid van de cliëntenraad van de Polbeek.

Julia Gerritse van Polbeek vertelde het publiek enthousiast over wat er te zien is, zoals een film, een kijkdoos, een plattegrond van hoe Zutphen er vroeger uitzag en natuurlijk het verhaal van Albert op de Korenmarkt.

Samen met haar collega Irma Mulder zette ze de vrijwilligers van het Erfgoedcentrum Zutphen die de tentoonstelling hebben opgebouwd - Clasien, Ria, Gerard, Henny en René - in het zonnetje. Deze 'opbouwwerkers', zoals de groep zichzelf al noemde, kregen een leuke verrassing uit handen van Irma. En ze waren niet de enige die niet met lege handen naar huis gingen, want Irma en Julia verlootten ook nog diverse lekkernijen. Geïnspireerd op het Hanzeverhaal waren dat wijn en - uit de buur-Hanzestad - Deventer Koek.

Daarna kreeg iedereen de gelegenheid om de multimediale tentoonstelling te bekijken en meer te weten te komen over het leven in de Hanzetijd. Vanaf nu en tot en met maandag 7 augustus is Albert op de Korenmarkt dagelijks tussen 9 en 17 uur te bezoeken. Gratis toegang.