29-8: Film De Maquettebouwer bij Geweldig

Poster De Maquettebouwer MailOp dinsdagavond 29 augustus vertoont wijkrestaurant Geweldig! de documentaire ‘De Maquettebouwer – Constant Willems’. De film neemt kijkers mee achter de schermen van het ongelooflijke kunstenaarschap van Constant Willems, die vijf jaar langs bouwde aan een replica van de middeleeuwse stad Zutphen zoals die eruitzag in het jaar 1485. Zowel documentairemaker John Post als maquettebouwer Constant Willems zijn die avond aanwezig om toelichting te geven en vragen te beantwoorden.

Maquettebouwer Constant Willems heeft een bouwhistorische/bouwkundige achtergrond en was in zijn werkzame leven betrokken bij veel restauratieprojecten, ook in Zutphen, onder meer bij de Walburgkerk. Filmmaker John Post volgde Constant tijdens de bouw van de Maquette op de voet en biedt een meeslepend kijkje in de passie, toewijding en technische vaardigheden waarmee dit prachtige kunstwerk is gemaakt. Het is een inspirerend verhaal dat iedereen zal aanspreken die van geschiedenis, kunst en vakmanschap houdt. De maquette is op dit moment te zien in het Stedelijk Museum Zutphen en heeft als eindbestemming de Bourgonjetoren. In deze toren wordt een geheel nieuw Hanze Museum ingericht waarbinnen de maquette het pronkstuk zal zijn.

Iedereen met interesse is op dinsdag 29 augustus vanaf 19.30 uur van harte welkom om binnen te lopen. Om 20.00 uur start – na een korte kennismaking met Constant en John – de vertoning van de film. Na de film is er volop ruimte om vragen te stellen aan beide heren. De avond wordt tegen 22.00 uur afgesloten. Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is fijn, consumpties zijn voor eigen rekening.

Tentoonstelling Albert op de Korenmarkt

Geweldig! is gevestigd in wooncomplex St. Elisabeth, Geweldigershoek 39 in Zutphen. In de hal is tot en met donderdag 31 augustus nog onze Mobiele Erfgoedtentoonstelling Albert op de Korenmarkt te bewonderen. Die tijdelijke expositie over de Zutphense Hanzetijd is aanleiding om de documentaire over de maquettebouwer te vertonen.

Wijkrestaurant Geweldig! is van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend. Je kunt er binnen lopen voor een praatje, om een boek te lezen of te werken/studeren, voor een kopje koffie met huisgemaakt gebak of een lekkere lunch. In de avonden en het weekend is Geweldig! alleen geopend voor zaalverhuur en voor speciale activiteiten zoals deze filmvertoning. Voor meer informatie en contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..