Erfgoed van de week: een verloren duikbril

Verloren voorwerpen Graaf Ottobad 1Ben jij ook ooit iets verloren toen je ging zwemmen in het Graaf Ottobad aan de Keucheniusstraat? Met ons Erfgoed van de Week op 20 juni meldden wij dat de Zutphense archeologen in mei op dit terrein een prehistorische nederzetting hebben opgegraven. Iemand stelde ons toen de vraag of de archeologen toevallig zijn verloren duikbril waren tegenkomen... Dus zijn wij navraag gaan doen.

Op het terrein zijn voorwerpen gevonden van voor de bouw van het zwembad, zoals musketkogels, munitie uit de Tweede Wereldoorlog, een horlogesleuteltje en zelfs een stuk van een bronzen grape uit de late middeleeuwen.

Verloren voorwerpen Graaf Ottobad 2Maar voor de duikbril zochten we naar andere voorwerpen. Het team archeologie stuitte ook op veel typische zwembadspullen, zoals lipjes van frisdrankblikjes, doppen van flessen, plastic lollystokjes, een blikje Nivea zonnebrandcrème en heel veel kleingeld. Ook verloren voorwerpen zijn uiteindelijk toch nog teruggevonden, zoals kindersieraden, een bedeltje van de Fabelskrant en een speelgoed Honda-motor.

Helaas, er zijn veel typische zwembadspullen én oude voorwerpen gevonden op het terrein, maar een duikbril zat er niet tussen.