Mobiele ErfgoedTentoonstelling

Inhoudsopgave

1. Mobiele ErfgoedTentoonstelling
2. Afspraken
3. Gebruik van de MET
4. Inrichting van de MET
5. Opslag en vervoer
6. Opbouw van de MET
7. Techniek
8. Onderhoud
9. Afbouwen van de MET
10. Probleemoplossing
11. Tips van de expert
12. Lijst met afkortingen en onderdelen

 

1. Mobiele ErfgoedTentoonstelling

De Mobiele ErfgoedTentoonstelling (MET) is een combinatie van elementen waarmee erfgoedorganisaties heel gemakkelijk zelf een expositie in elkaar zetten, die je op binnenlocaties kunt laten zien. In een verzorgingshuis of een publieke ruimte bijvoorbeeld. Het staat elke erfgoedorganisatie in de gemeenten Lochem en Zutphen vrij de MET in te zetten! De "huur" is kosteloos. Zie ook onze projectpagina. Wilt u de Mobiele ErfgoedTentoonsteling inzetten voor uw organisatie? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De MET bestaat uit losse elementen die in verschillende samenstellingen een tentoonstelling kunnen vormen. Deze pagina bevat een handleiding voor de Mobiele ErfgoedTentoonstelling (MET). We hopen het u met deze handleiding zo gemakkelijk mogelijk te maken de MET in te zetten. In deze handleiding belichten we alle facetten. Loopt u tegen problemen of vragen aan, kijk dan bij hoofdstuk 10 Probleemoplossing of neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De handleiding wordt de komende tijd verder aangevuld. In de 2021 en 2022 hebben we hiervoor proefgedraaid op diverse locaties. Loopt u bij op- of afbouwen tegen vragen aan? Mail ze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We kunnen ze dan verwerken in de handleiding.

Naar boven

1.1 Elementen MET

Naar boven

1.2 Andere zaken

  • Inlegbodems horizontaal vitrines (vitrine en kubussen)
  • Elektra : 4 haspels van 10 meter, 2 verlengsnoeren, 18 meter kabelgoot
  • Doosje met gereedschap en bevestigingsmateriaal
  • Doosje met bevestigingsmateriaal voor de panelen (werk op de panelen)
  • Doosje met reserve spullen : onderdelen en materialen
  • Koker met schoonmaakspullen
  • Beschermhoezen, (bescherm) dozen en (bescherm) kisten
  • Deken voor op de grond
  • Platenkarretje voor transport op locatie
  • Huishoudtrappetje
  • 4 grote boodschappentassen

 

Naar boven

2. Afspraken

2.1 Locatie

De MET is bedoeld om erfgoed naar mensen toe te kunnen brengen, bijvoorbeeld in verzorgingshuizen of een publieke ruimte. Deze locatie dient binnen en afsluitbaar te zijn. Het Erfgoedcentrum Zutphen kan helpen om een geschikte ruimte voor uw tentoonstelling te vinden en u kunt ook zelf contact leggen met locaties. Maak met de locatie goede afspraken over de beschikbare ruimte, op- en afbouwen, bemensing en elektra. In hoofdstuk 3 Gebruik van de MET vindt u meer informatie over bijvoorbeeld de benodigde vloeroppervlakte voor de opstelling en de loopruimte.

2.2 Bemensing

De elementen van de MET zijn "idiotproof" gemaakt en de vitrines kunnen worden afgesloten. Toch is bemensing gewenst om de verlichting, audio en beeldscherm(en) bij elke openingsdag bij aanvang aan en bij sluiting uit te zetten, om toezicht te houden en vragen te beantwoorden. Bespreek bij de voorbereidingen met de locatie hoe de bemensing kan worden ingevuld. Misschien is het nodig om een rooster met vrijwilligers samen te stellen. Bepaal dan met elkaar hoeveel mensen nodig zijn en hoeveel tijd zij aanwezig zijn.

2.3 Regels

Ga zorgvuldig om met alle spullen, laat ze zo achter zoals je ze hebt gekregen. Zo zorgen we er met z’n allen voor dat de MET door iedereen gebruikt kan (blijven) worden.

Gebruik de checklisten (zie verderop) en neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je tegen problemen aanloopt of beschadigingen ziet.

2.4 Gebruiksperiode

Elke tentoonstellingsperiode duurt minimaal drie weken. Houd in de gebruiksperiode ook rekening met dagen voor op- en afbouwen van uw tentoonstelling.

2.5 Opslag

Als de MET niet wordt gebruikt, worden de elementen opgeslagen in het stadhuis van Zutphen. In de opslag staat de kist op maat, waarin elk element een vaste plek heeft. De onderdelen uit de kist kunnen met het karretje (zie hoofdstuk 5.4) naar de auto worden gebracht. Elk element is verpakt in duurzaam verpakkingsmateriaal om beschadigingen te voorkomen. Behandel de materialen voorzichtig en zorg dat na afloop elk element weer in dezelfde verpakking terugkomt.

Laat de bodes van het stadhuis (tel. 14 0575) weten wanneer u komt. Het stadhuis bevindt zich aan het 's Gravenhof 2 (Google Maps opent in een nieuw scherm). U kunt links naast de hoofdingang de Gravinnehofsteeg inrijden om bij de zijdeur te laden en te lossen.

2.6 Transport

Voor het transport is een kleine bus aanbevolen. Heeft uw organisatie niet de beschikking over zo'n busje, dan kunt u die huren. De kosten hiervan zijn voor uw eigen organisatie. Het is ook mogelijk om de elementen in enkele ritten te vervoeren met een grote stationwagen, zie hoofdstuk 5.

2.6 Sloten

De kisten in het stadhuis zitten op slot met een cijferslot. De code hiervan ontvangt u als de locatie en de data van de tentoonstelling rond zijn van uw contactpersoon bij het Erfgoedcentrum Zutphen.

Ook aan de beeldschermen zit een cijferslot. De code hiervan staat de binnenzijde van de dozen waar de beeldschermen in zitten. Het afsluiten van de vitrines is beschreven bij het opbouwen hiervan, hoofdstuk 6.

2.7 Kosten

Het gebruik van de MET is geheel kosteloos voor alle erfgoedorganisaties in de gemeenten Lochem en Zutphen. U kunt alle elementen lenen en u kunt advies krijgen voor alle zaken die bij uw tentoonstelling komen kijken. Het kan zijn dat uw organisatie zelf wel kosten maakt voor bijvoorbeeld:

  • Huur van een bestelwagen voor het vervoer van de MET (heen en terug)
  • Vormgeving van de tentoonstelling
  • Bruikleen van objecten
  • Feestje rondom de opening van uw tentoonstelling
  • Promotie van uw tentoonstelling
  • Verzorging van de vrijwilligers die de tentoonstelling bemensen
  • Activiteiten rondom de tentoonstelling (zie ook 2.8 Activiteiten)


2.8 Activiteiten

Houdt u een tentoonstelling rondom een thema? Dan is het wellicht ook interessant om daar meer activiteiten op te laten aanhaken. Denk bijvoorbeeld aan rondleidingen en lezingen. We denken graag met u mee over de mogelijkheden. Neem uw activiteiten ook op in het pr-plan voor de tentoonstelling.

2.9 Checklist

Controleer vooraf goed of alles compleet is en of u geen gebreken ziet. Doe hetzelfde zodra u de elementen van de MET weer inlevert. Gebruik voor deze controles onze handige checklist. Download hem hier en print hem hier uit (nog niet digitaal beschikbaar). Na de check kunt u de gescande checklist mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Loopt u tegen onvoorziene problemen aan, neem dan direct contact op.

Naar boven

3. Gebruik van de MET

3.1 Flexibel gebruik, de tentoonstelling samenstellen

Met de verschillende elementen, de kubussen, de wand, de vitrine en krukje kunt u zelf de gewenste tentoonstelling samenstellen. Zo kunt u inspelen op de twee zaken die elke keer anders zijn:

  • de grootte en vorm van de ruimte waar de tentoonstelling komt te staan
  • de omvang van het tentoongestelde zelf.

 

Soms is het goed om alles te gebruiken, soms maar een deel van de elementen.
Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van opstellingen.

Overleg met de mensen van de locatie waar de MET het beste kan komen te staan.
Houdt daarbij rekening met de volgende zaken:

  • Daglicht: sommige werken die tentoongesteld gaan worden kunnen daar niet goed
    tegen, bij andere werken maakt dit niet uit;
  • Zit er stroom in de buurt, binnen een lengte van 9 meter (de haspels zijn 10 m lang)?
  • Hoe is de looproute binnen het gebouw? Is het zichtbaar vanaf een afstand? Komen er veel mensen langs, enz.?
  • Houd ongeveer 2,5 tot 3 meter aan tussen de elementen, dan is er ruimte om naar de tentoonstelling te kijken en voor anderen om achter die mensen langs te lopen;
  • Zorg voor een goede plattegrond van de tentoonstellings-opstelling zodat de bouwers weten welke elementen ze moeten meenemen uit de opslag en hoe ze de tentoonstelling moeten opbouwen op de locatie. De elementen zijn niet meer verplaatsbaar als ze eenmaal staan. Zie ook hoofdstuk 6.2.

 

Hieronder enkele voorbeelden van opstellingen die mogelijk zijn:

Wat zit er in de kist? Welke elementen zijn en aanverwante accessoires? Hoe kunt u elk element gebruiken? Heeft het element stroom nodig voor bijvoorbeeld verlichting, een scherm of geluid? Hoeveel ruimte neemt een element in beslag als het is opgezet? Hoeveel loopruimte heeft u daarbij nodig. Op termijn worden al deze vragen in dit hoofdstuk beantwoord.

3.2 Afmetingen en technische specificaties elementen

Kubus staand (KS)

  • vitrine: 40 bij 40 cm, 50 cm hoog, bodem onder 10 graden, met verlichting (een buigbare staander) en slot (oog met tiewrap)
  • een horizontale inlegbodem van plexiglas
  • oppervlakte hangen: 3 m2 (verdeeld over 3 zijdes)
  • in het raster kun je hangen: panelen, wissellijsten, folderbakje en beeldschermen
  • gebruiksoppervlakte in de ruimte: 100 bij 100 cm
  • kleur: 1 zijde en de binnenzijde van de vitrine is wit grijs
  • poten: 4 panelen, 8 scharnierpinnen
  • kubus: 6 panelen (onder, boven, 4 zijdes), 4 scharnierpinnen
  • vitrine uit 1 stuk
  • er is stroom nodig voor de verlichting en bij het gebruik van een beeldscherm

image038

Kubus liggend (KL)

  • vitrine: 50 bij 40 cm, 40 cm hoog, bodem onder 10 graden, met verlichting ( 2 spotjes in het plafond) en slot (oog met tiewrap)
  • een horizontale inlegbodem van plexiglas
  • oppervlakte hangen: 2 m2 (verdeelt over 2 zijdes). In het raster kun je hangen : panelen, wissellijsten, folderbakje en beeldschermen
  • gebruiksoppervlakte in de ruimte: 100 bij 110 cm
  • kleur : 1 zijde en de binnenzijde van de vitrine is zacht groen

  • poten : 4 panelen, 8 scharnierpinnen
  • kubus : 6 panelen (onder, boven, 4 zijdes), 4 scharnierpinnen
  • vitrine uit 1 stuk
  • er is stroom nodig voor de verlichting en bij het gebruik van een beeldscherm

Kubus liggend

 

Wand (W)

  • oppervlakte hangen: 8 m2 (4 m2 per zijde). In het raster kun je hangen : panelen, wissellijsten, folderbakje en beeldschermen
  • gebruiksoppervlakte in de ruimte: 115 bij 175 cm
  • in de haakse poot kunnen het geluid en / of voelen / aanraken gezet worden (ipv de afdekplaatjes)

  • poten: 2 stuks, elk 4 panelen, 8 schabierpinnen en 4 afdekplaatsjes bovenzijde
  • wanden: 3 panelen (2 brede en 1 smalle), 4 hoekverbinders
  • er is stroom nodig bij het gebruik van geluid en beeldscherm

Wand

Vitrine (V)

  • Vitrine: 100 bij 100 cm, loopt van +/-19 cm naar +/-36 cm diep, bodem onder 10 graden. Met verlichting (rondom)
  • Horizontale inlegbodem uit 2 delen (1/3 en 2/3 van de bodem), kleur puur groen
  • Het slot is het gewicht en de afmeting van de kap zelf.
  • Gebruiksoppervlakte in de ruimte: 100 bij 100 cm
  • Kleur : bodem van de vitrine is puur groen
  • De vitrine kan op 2 manieren op de poten geplaatst worden, zowel horizontaal als schuin, de bodem blijft in beide gevallen onder een hoek van 10 graden staan.

  • Poten : 4 panelen, 8 scharnierpinnen
  • Onderplaat
  • Vitrinekap uit 1 stuk
  • Er is stroom nodig voor de verlichting

 

Aankondigingsbord

  • Oppervlakte hangen: 1,5 m2 (0,75 m2 per zijde)
  • In het raster kun je hangen : panelen, wissellijsten en folderbakje
  • Gebruiksoppervlakte in de ruimte : 85 bij 90 cm
  • De 2 zijdes zitten aan elkaar vast en zijn in en uit te klappen

3.2 Aankondigingsbord

Krukje

  • Het krukje is bedoelt om op te zitten bij het geluid, maar kan uiteraard ook op andere wijze gebruikt worden.
  • Gebruiksoppervlakte in de ruimte : 50 bij 50 cm
  • Poten : 4 panelen, 8 scharnierpinnen
  • Zitting uit 1 stuk, deze wordt d.m.v. een schuifje vastgezet op de poten.

3.2 Krukje

Beeldschermen

  • Twee stuks
  • Afmeting: 46 bij 53 cm, 6,8 cm dik.
  • Doorlopend beeld d.m.v. USB-stick of SD-kaartje.
  • Met cijferslot kabel om het te vast te zetten aan de raster.
  • Voor de werking en bediening zie hoofdstuk 7.

 

Voelen / aanraken

  • Is te plaatsen in de haakse poot van de wand (ipv afdekplaatjes bovenzijde).
  • Afmeting: 50 bij 48,4 cm, loopt van 13,4 cm naar 23,1 cm hoog, met een gat van 17 cm.
  • Uit 1 stuk, achterzijde is open ivm met spullen erin stoppen en schoonmaken.

3.2 Voelen aanraken 1 3.2 Voelen aanraken 2

Geluid

  • Is te plaatsen in de haakse poot van de wand (ipv afdekplaatjes bovenzijde).
  • Afmeting tafel: 50 bij 44,7 cm, loopt van 5,4 cm naar 13,4 cm hoog.
  • Geluid begint te spelen als u de hoorn opneemt.
  • Tafel uit 1 stuk, telefoon zit wordt vast gezet dmv een vleugelmoer via de achterzijde.
  • Voor de werking en bediening zie hoofdstuk 7.

Losse wand (Extra W losse)

  • De losse wand kan gebruikt worden als de wand niet gebruikt wordt maar alleen de haakse poot met geluid en/of voelen / aanraken. Deze vervangt dan het smalle paneel van de wand.
  • Oppervlakte hangen: 0,8 m2 (0,44 m2 per zijde).
  • In het raster kun je hangen : panelen, wissellijsten en folderbakje.
  • Gebruiksoppervlakte in de ruimte: 60 bij 93 cm, afmeting nakijken.
  • In de poot kunnen het geluid en aanraken/voelen gezet worden (ipv bovenzijdes).
  • Poten : 4 panelen, 8 scharnierpinnen.
  • 1 wand.
  • Er is stroom nodig bij het gebruik van geluid.

3.2 Losse wand

Zie ook de lijst met afkorting bij hoofdstuk 12.
Alle namen van de elementen zijn afgekort terug te vinden op de beschermhoezen, de dozen en staan geschreven op de verschillende onderdelen van de elementen zelf.  

Informatie over de opbouw van de overige elementen volgt.

Naar boven

4. Inrichting van de MET

4.1 Ruimtelijk werk

Voor ruimtelijk werk zijn er 3 vitrines:

  • Kubus staand (KS) : 40 bij 40 cm, 50 cm hoog, kleur wit grijs
  • Kubus liggend (KL) : 50 bij 40 cm, 40 cm hoog, kleur zacht groen
  • (tafel)Vitrine (V) : 100 bij 100 cm, loopt van 19 cm naar 36 cm diep, kleur bodem puur groen

Alle vitrines hebben verlichting, een horizontale inlegbodem (de bodem is onder 10 graden) en slot. Voor technische specificaties zie hoofdstuk 3.2.

4.2 Plat werk

Voor platwerk zijn er panelen, wissellijsten en een folderbakje.
Daarnaast is er een stukje van 15 bij 24 cm aan de bovenzijde vitrine waar u tekst op kwijt kunt.

Panelen

  • panelen A4 10 stuks 347 x 260 mm (A4 + 50 mm)
  • panelen A3 9 stuks 470 x 347 mm (A3 + 50 mm)
  • panelen A2 4 stuks 644 x 470 MM (A2 + 50 mm)

Plat licht werk (prints op karton, foamboard, enz) kunt u vast maken op de panelen met verwijderbare dubbelzijdige tape dat in de doos ‘ophangen werk’ zit: Joe’s sticky stuff.
Gebruik geen ander plakband, dit beschadigt de panelen.
De panelen hebben aan de achterzijde een Dibond hanger en kunnen met een wandhaak op bijna elke plek in het raster worden gehangen.

Het plakband is wat lastig te knippen, instructies hoe dit het beste te gebruiken staan beschreven op het papiertje in de doos. Als het plakband bijna op is, meld dat dan bij je contactpersoon zodat de volgende gebruiker niet zonder zit.

Bij zwaarder plat werk zoals prints op Dibond is de dubbelzijdige tape niet sterk genoeg. Deze kunt u direct met een wandhaak in het raster hangen door op de achterzijde een Dibondhanger te plakken, zie hoofdstuk 6.15. Hier moet u zelf voor zorgen. Let hierbij op het gewicht van het werk en de grote van de Dibondhanger, zie hoofdstuk 13. Bij sommige online drukkers is de Dibondhanger met de print mee te bestellen, anders zijn de Dibondhangers te bestellen op :
https://www.kunstophangen.nl/c-4356693/dibond-ophangen/

Voor ophangen in het raster, zie hoofdstuk 6.15 en 6.16
Voor gewicht panelen, materialen en Dibondhangers, zie hoofdstuk 13

Er zit een rol plakband in het doosje bevestiging panelen, als deze op is graag nieuwe kopen zodat de volgende gebruiker niet zonder zit.

Wissellijsten

  • wissellijst A4 1 stuks
  • wissellijsten A3 2 stuks
  • wissellijst A2 1 stuks

Folderbakje
folderbakje A4 : het bakje is 210 mm breed en 30 mm diep.
Deze zit in de doos met A4-panelen.

Indeling tentoonstelling plat werk
Alle panelen, wissellijsten, folderbakje en beeldschermen kunnen overal in het raster gehangen worden (voor de manier van ophangen in het raster, zie hoofdstuk 6.15 en 6.16). Zo kun je je eigen indeling maken.

4.2 Platwerk 1 4.2 Platwerk 2

4.2 Platwerk 3 4.2 Platwerk 4

Ook binnen de panelen kun je je eigen indeling te maken; het A3-paneel kan bijvoorbeeld uit een A4, een A5 en een A6 bestaan

4.3 Voorbereidend werk

Om de inrichting van de MET zo spoedig mogelijk te laten verlopen kunt u van te voren vast het een en ander voorbereiden:

  • Het maken en bevestigen van plat werk op de panelen en in de wissellijsten.
  • De geluidsfragmenten maken en op het micro SD kaartje zetten (voor techniek zie hoofdstuk 7.4).
  • De beelden voor de beeldschermen maken en op een SD kaartje of USB stick zetten (voor techniek zie hoofdstuk 7.3).
  • Het maken van voelen / aanraken.

Al deze onderdelen zouden, als de tentoonstelling niet in gebruik is, van te voren opgehaald kunnen worden uit de opslag. Verder is het handig om een tekening te hebben van waar welk werk komt te hangen in de MET.

Naar boven

5. Opslag en vervoer

5.1 Opslag kisten Stadhuis Zutphen

Alle elementen van de MET zijn opgeslagen in daarvoor gemaakte kisten. Deze twee kisten hebben een vaste plaats in het stadhuis van de gemeente Zutphen. De onderdelen uit de kist kunnen met het karretje (zie hoofdstuk 5.4) naar de auto worden gebracht. Bedenk van tevoren wat u allemaal nodig heeft, dit kan aan de hand van de checklist.

Wat zit waar in de kist?

De indeling en beschrijving is ook terug te vinden op de buitenzijdes van de kisten en
aan de binnenzijde van de deuren. Zet de elementen daar waar ze horen te staan volgens deze indeling, dan kan iedereen ze gemakkelijk vinden.

5.2 Kist 1 zijde A 5.2 Kist 1 zijde A

5.2 Kist 1 zijde B 5.2 Kist 1 zijde B

 

image076 5.2 Kist 2 zijde A

5.2 Kist 2 zijde B 5.2 Kist 2 zijde B

5.3 Transport van de opslag naar de locatie

Voor het transport is een kleine bus aanbevolen. Heeft uw organisatie niet de beschikking over zo’n busje, dan kunt u die huren (bijv. Mercedes Benz Citan). De kosten hiervan zijn voor uw eigen organisatie.

Het is ook mogelijk om de elementen in enkele ritten te vervoeren met een grote stationwagen, deze moet dan wel minimaal 115 cm breed zijn (de breedte van wandpanelen).

5.3 Tansport 1 5.3 Transport 2

Huurprijs DAG : Incl 100 km -> € 28,93 (d.d. aug 2021)

Bij het ontwerpen van de MET is uitgegaan van de afmetingen van de Mercedes Benz Citan. De hoogte hiervan is 125 cm hoog genoeg voor de wandpanelen. Zie filmpje:

EI inladen.mp4 from Kunstconstructie on Vimeo.

Filmpje blok en wand in zijn geheel, in losse elementen en in de auto.

5.4 Transport op locatie

Om alles binnen de locatie op de juiste plek te krijgen binnen het gebouw is er een inklapbaar platenkarretje. Deze hangt aan de buitenzijde met de kist. De code van het slot is hetzelfde als van de kisten. Hierop kan in delen alles naar de juiste plek worden gereden. Let op de rijrichting (de voorzijde heeft zwenkwelen). Inklappen kan door op de metalen buis onderin te gaan staan.

5.4 Transport 1 5.4 Transport 2  5.4 Transport 3

(Karretje ingeklapt, uitgeklapt en met spullen erop.)

Naar boven

6. Opbouw van de MET

6.1 Gereedschap

De elementen van de MET zijn zo ontwikkeld dat u weinig gereedschap nodig heeft. Alles wat u wel nodig heeft, vindt u in de kist, in het doosje “gereedschap” en “bevestiging”.

6.2 Algemeen

Bouw de MET op aan de hand van de plattegrond. De elementen zijn niet verplaatsbaar als ze eenmaal zijn opgebouwd. Houd daarom de volgende volgorde aan:

  1. Zet alle poten op de juiste plek;
  2. Hang, als er elektra nodig is, een haspel aan een scharnierpen in de poten;
  3. Rol de haspels uit zover je de lengte aan elektra kabel nodig hebt om overal stroom te krijgen;
  4. Schuif de kabels onder de poten (deze verbindt u later) zodat u er tijdens het opbouwen niet over kunt vallen;
  5. Kijk of de poten goed staan, ook in de juiste richting (bijvoorbeeld voorzijde kubus is de kant waar de vitrine zit), zet ze voor de laatste keer goedl
  6. Ga verder met opbouwen.


6.3 Uitpakken hoezen

Elk element is verpakt in duurzaam op maat gemaakt verpakkingsmateriaal: een hoes van gerecyclede verhuisdeken. Dit is om beschadigingen te voorkomen. Op elke hoes staat op de voor- en achterzijde wat erin zit (zie voor een verklaring van de afkortingen de lijst aan het einde van het document). Om het uitpakken makkelijk te maken, is het handig om een tafel te hebben om de elementen op te leggen, dat scheelt een hoop bukken (en dus ruggen en knieën). Leen deze tafel op de locatie.

Het uitpakken van de hoezen kunt u hieronder zien. De meeste hoezen werken op deze manier. Er zijn ook hoezen die aan drie zijdes dicht zijn (kleinere panelen en vaste dikkere elementen zoals de zitting van het krukje), deze hebben maar aan 1 zijde, maar werken volgens hetzelfde principe (het er omheen slaan van een elastieken band als sluiting).

6.2 Uitpakken hoezen 1

De meeste panelen zijn licht van gewicht. De poten zitten per twee verpakt in een hoes en zijn dus iets zwaarder. Zwaarder zijn ook de onderplaat van de kubussen, deze is van dikker materiaal gemaakt voor de stevigheid.

6.4 De poten

Alle poten zijn in principe hetzelfde, ook al verschillen ze in breedte en formaat.

Bouw de poten zoveel mogelijk op de plek waar ze moeten komen te staan op.

De elementen zijn niet verplaatsbaar als ze eenmaal zijn opgebouwd. Kijk dus of de poten goed staan, ook in de juiste richting (bijvoorbeeld voorzijde kubus is de kant waar de vitrine zit) en zet ze voor de laatste keer goed voordat u verdergaat.

Onderdelen:

  • Voor (V) : lage rechte zijde
  • Achter (A) : hoge rechte zijde
  • Zij 1 : schuine zijde, links t.o.v. “Voor”
  • Zij 2 ; schuine zijde, rechts t.o.v. “Voor”
  • 8 scharnierpennen
  • (4 afdekplaatjes bovenzijde bij de poten van de wand)

6.5 Kubus staand

Onderdelen:

  • Onder
  • Boven, met openingen raster in de hoeken
  • Voor (V), met opening voor vitrine
  • Achter (A), wit grijs met raster
  • Zij 1 : schuine zijde, links t.o.v. voor, met raster
  • Zij 2 ; schuine zijde, rechts t.o.v. voor, met raster
  • 4 scharnierpennen
  • Vitrine met transportkist
  • Plexiglas Inlegbodem horizontaal voor de vitrine
  • Trappetje


Bekijk onderstaande slideshow voor de stappen: onderplaat, panelen voor en zij vitrine en zij 1 achter (A) en bovenplaat zonder beeldscherm:

Wilt u een beeldscherm gebruiken? Volgen de volgende stappen:

Zij 1, achter (A) en bovenplaat met beeldscherm

Beeldscherm zij 2: Als er een beeldscherm op zij 2 van de kubus komt dan kunt u deze er inhangen en aansluiten op de haspel. Controleer of het beeldscherm werkt. Plaats nu zij 1, achter (A) en de bovenplaat.

Beeldscherm zij 1: Als het beeldscherm op zij 1 komt dan zijde 1 nu plaatsen zoals boven beschreven. Beeldscherm erin hangen en aansluiten op de haspel. Controleer of het beeldscherm werkt. Plaats nu achter (A) en de bovenplaat.

Beeldscherm achter: Als het beeldscherm op de achter (A) komt dan achterzijde (A) nu plaatsen zoals boven beschreven. Beeldscherm erin hangen en aansluiten op de haspel. Controleer of het beeldscherm werkt. Plaats nu zij 1 en de bovenplaat.

 

6.6 Kubus liggend

Onderdelen:

  • Onder
  • Boven, met openingen raster in de hoeken
  • Voor (V), met opening voor vitrine
  • Achter (A), wit grijs met raster
  • Zij 1 : schuine zijde, links t.o.v. voor, met raster
  • Zij 2 ; schuine zijde, rechts t.o.v. voor, met raster
  • 4 scharnierpennen
  • Vitrine met kist
  • Plexiglas Inlegbodem horizontaal voor vitrine


Bekijk onderstaande slideshow voor de stappen: onderplaat, panelen voor en zij vitrine en zij 1 achter (A) en bovenplaat zonder beeldscherm:

Wilt u een beeldscherm gebruiken? Volgen de volgende stappen:

Zij 1, achter (A) en bovenplaat met beeldscherm

Beeldscherm zij 1: Als het beeldscherm op zij 1 komt dan zijde 1 nu plaatsen zoals boven beschreven.
Beeldscherm erin hangen en aansluiten op de haspel. Controleer of het beeldscherm werkt. Plaats nu achter (A) en de bovenplaat.

Beeldscherm achter: Als het beeldscherm op de achter (A) komt dan achterzijde (A) nu plaatsen zoals boven beschreven. Beeldscherm erin hangen en aansluiten op de haspel. Controleer of het beeldscherm werkt. Plaats nu zij 1 en de bovenplaat.

6.7 Wand

Onderdelen:

  • Wand (W) breed / poot parallel
  • Wand (W) breed / midden
  • Wand (W) smal / poot haaks
  • 4 hoekverbinders met inbussleutel

:6.7 Wand 1
Plaats de “W breed” in de poot parallel.
Schuif de wand in de uitsparingen van de poot, hou hem er recht boven en schuif hem naar beneden.

Plaats de “W smal” in de poot haaks.
Schuif de wand in de uitsparingen van de poot, hou hem er recht boven en schuif hem naar beneden.

6.7 Wand 2
Zet de poten met de wanden op hun plaats. Hou de breedte van de brede wand (W breed / midden) ertussen zodat alles op de goede afstand komt te staan. De twee wanden in de poten moeten goed parallel staan.

6.7 Wand 3 6.7 Wand 4 6.7 Wand 5

Plaatsen van de middelste wand:
Het is nodig om dit met twee personen te doen, persoon 1 houdt de midden wand omhoog. Persoon twee zet de hoekverbinders (uit het doosje “gereedschap en bevestiging”) op de blokjes in de uitsparingen op de smalle wand. Schuif de midden wand erin en draai aan met de inbussleutel. Doe het zelfde aan de andere kant. Tip: draai de boutjes van hoekverbinders er zoveel mogelijk uit zodat ze net nog in het moertje zitten, dan gaat het makkelijker.

6.7 Wand 6
Dek de poten af met de afdekplaten bovenzijden of zet in de haaks poot het geluid en / of voelen / aanraken

6.8 Vitrine

Onderdelen:

  • Onder
  • Vitrine (V)
  • Inlegbodems horizontaal 1/3 deel en 2/3 deel

6.8 Vitrine

De onderplaat heeft een verdikking aan de onderkant die in de poten valt

6.8 Vitrine 2

Leg deze in de poten nadat de adapter voor de verlichting in de haspel is gestoken en het kabeltje in de uitsparing naar de buitenkant van de poot is gelegd. Zo kan het stekkertje later in de kap worden gestoken.

Leg de horizontale inlegbodem(s) op de grondplaat als je die gebruikt.
Leg de spullen erop die je wilt tentoonstellen.

Zet de vitrinekap op de brede zijkant op de grond (met een deken eronder) en maak de binnenzijde van het plexiglas schoon als dat nodig is.
Zet de vitrinekap erop (dit kan op twee manieren, horizontaal of schuin, zie hoofdstuk 3.2). Dit moet u met twee personen doen.
Doe de stekker van de verlichting in de vitrinekap en controleer de verlichting.

6.9 Aankondigingsbord

6.9 Aankondigingsbord

Het aankondigingsbord is 1 geheel.
Klap het uit en zet het neer.

6.10 Krukje

6.10 Krukje

Het krukje bestaat uit de poten en een zitting. De zitting bestaat uit 1 stuk.
De zitting is heeft aan de onderzijde een verdikking die precies in de poot valt.
Zet de zitting vast aan de poten met een schuifje aan de onderzijde van de zitting.

6.11 Beeldschermen

Onderdelen in de doos:
•    Kast met beeldscherm en hoorn
•    Elektrakabel
•    Kabelslot
•    Afstandsbediening

6.11 Beeldschermen 1

Hang het beeldscherm met de haken in het raster op de plek waar je hem hebben wilt.
Hang de hoorn in het ophangsysteem aan de zijkant.

6.11 Beeldschermen 2
Zet het beeldscherm vast met het kabelslot. Weef het uiteinde van de kabel door het raster en zijn eigen lus (oog). Zet hem vast in de slotplaat aan de onderkant. De code van het slot staat aan de binnenzijde van de doos. Rol de cijfers in een andere stand om hem op slot te zetten.

6.11 Beeldschermen 2
Zet de stekker vast aan het raster van de haspel naar het beeldscherm met tiewraps en steek hem er onder in. Stop de SD-kaart in de houder in de onderkant (voor techniek zie hoofdstuk 7.3).

6.11 Beeldschermen 2
Het beeldscherm is zo ingesteld dat het automatisch het bestand op de kaart of de USB-stick afspeelt. Met de afstandsbediening kunt u eventuele aanpassingen maken. Graag wel weer in de oorspronkelijke (autoplay) modus zetten.

6.12 Voelen/aanraken

6.12 Voelen en aanraken

Voelen / aanraken zit in de poot W haaks.
Het bestaat uit 1 stuk deze is via de open achterkant te vullen.
Aan de onderzijde zit een verdikking die precies in de poot valt.

6.13 Geluid

Het geluid zit in de poot W haaks.
Benodigde onderdelen:

  • Onderstel
  • Telefoon
  • Adapter met plug

6.13 Geluid 1

Stop de micro SD kaart in de houder aan de linker zijde zijkant (voor techniek, zie hoofdstuk 7.4) Let er op dat bij het insteken van het kaartje de gouden contactjes naar boven en naar de telefoon toe wijzen. Steek het kaartje in de telefoon en druk het met het topje van je vinger aan tot het erin klikt

6.13 Geluid 2 
Schroef de vleugelmoer (met ringetje) onder aan de telefoon los.
Plaats de telefoon op het onderstel, met de bout door het gat in het midden.
Draai de vleugelmoer (met ringetje) aan via de open achterzijde van het onderstel.

6.13 Geluid 3
Haal de elektra plug door de andere opening van het onderstel en plug hem in de telefoon. Doe de stekker in de haspel terwijl de tafel half op de poot staat. Neem de hoorn op om te controleren of het geluid het doet. Automatisch worden de mp3 bestanden afgespeeld op de MicroSD kaart.

6,13 Geluid

Plaats de tafel in de poot, aan de onderzijde zit een verdikking die precies in de poot valt.

6.14 Losse wand

6.14 Losse wand 1 6.14 Losse wand 2

De losse wand hoort bij de poot wand haaks, tussen het geluid en voelen/aanraken. Deze kan gebruikt worden als de wand niet gebruikt wordt maar geluid of voelen/aanraken wel.

Schuif de wand in de uitsparingen van de poot, hou hem er recht boven en schuif hem naar beneden De maatblokjes moeten aan de binnenzijde van de poten zitten.

6.15 Panelen en folderbakje

De panelen en het folderbakje worden met klittenband in het raster gehangen.

In het doosje gereedschap en bevestiging vindt u een zakje met klittenband rolletjes. Deze zet u om het raster heen (met de “haakjes kant” aan de buitenzijde).

Hang de panelen, met aan de achterzijde klittenband “zacht”, op aan het klittenband in het raster:

  • A4 formaat en folderbakje, 2 keer met klittenband monteren
  • A3 formaat, 3 keer met klittenband monteren
  • A2 formaat, 4 keer met klittenband monteren

6.16 Wissellijsten

De wissellijsten hebben een touwtje met kliksysteem aan de achterzijde.

Klik het touwtje los en weef dit door het raster. Klik het weer vast in het oogje.

6.17 Schoonmaakmiddel

6.17 SchoonmaakmiddelEr is een koker met schoonmaakmiddel. Deze kan in de poot “wand parallel” worden geplaatst zonder dat hij voor het publiek zichtbaar is. Zo kan er niet alleen na de opbouw worden schoongemaakt, maar ook tijdens de tentoonstelling.

In de koker zit:

  • speciaal schoonmaakmiddel voor het plexiglas met papieren doekjes (na gebruik weggooien en graag aanvullen als ze op zijn voor de volgende gebruiker);
  • microvezeldoekjes voor het verwijderen van stof.

6.18 Spullen die over zijn na de opbouw

Na de opbouw van de MET zijn er een aantal spullen over zoals de beschermhoezen en dozen, maar ook het doosje “gereedschap”, “bevestigen” en het karretje.

Deze spullen kunnen worden teruggebracht naar de opslag of meegenomen naar de organisatie. Belangrijk is dan dat alles bij elkaar blijft en er niets kwijtraakt. U kunt hiervoor de checklist gebruiken. Als de spullen worden teruggebracht naar de opslag is het handig om deze in het vak "vitrine" te leggen, dan ligt alles bij elkaar wat nodig is voor het afbouwen.

7. Techniek

De MET is voorzien van verlichting, audio en twee beeldschermen.

7.1 Elektra

7.1 ElektraIn de kist is 6 x 3 meter kabelgoot, 4 haspels en 2 verdeelblokken aanwezig. Wanneer de kabels een looppad doorkruisen, kunnen de kabelgoten worden gebruikt om een veilige oversteek te maken. De elektrakabel kan hier vanaf de onderzijde worden ingeduwd.

7.2 Verlichting

De drie vitrines in de MET zijn voorzien van verlichting. In hoofdstuk 6 wordt per onderdeel aangegeven hoe de verlichting wordt aangesloten.

7.3 Beeldscherm

7.3 BeeldschermHet is mogelijk om de tentoonstelling aan te vullen met digitale beelden. Denk aan een digitale (foto)presentatie of videobeelden. Informatie volgt over hoe het beeldscherm goed wordt bevestigd, vindt u in hoofdstuk 6.11.

Specificaties van af te spelen bestanden:

1. Video-bestandsformaten die worden ondersteund:
AVC, AVI, DIVX, MKV, MOV, HDMOV, MP4, FLV,
VOB, MPG, DAT, MPEG, TS, TP, M2TS, en WMV.

2. Ondersteunde CODECS:
H.264, H.263, WMN9/VC-1, and MPEG1/2/4

3. Audio-formaten die worden ondersteund:
MP3, DTS, WMA, OGG, and AAC.

4. Foto-formaten die worden ondersteund:
BMP, JPG, PNG en GIF.

Het afspelen van de bestanden op de USB-stick / SD-kaart begint automatisch.
SD-kaartjes zitten in de doos.

7.4 Geluid

7.4 Geluid telefoon 7.4 Geluid 2 aansluiting

Wilt u audio gebruiken in de tentoonstelling? Ook dat kan. Met de speciale audio-installatie kunt u bezoekers bijvoorbeeld persoonlijk ingesproken verhalen laten horen.
Op de telefoon kunt u audio laten afspelen. Zodra u de hoorn oppakt, hoort u daar geluid uit.

Aan de linker zijkant moet een “microSD”-kaartje in de telefoon gestoken worden waar mp3-bestandjes op staan. Let er op dat bij het insteken van het kaartje de gouden contactjes naar boven en naar de telefoon toe wijzen. Steek het kaartje in de telefoon met en druk het met het topje van uw vinger tot het erin klikt.

Specificaties van af te spelen bestanden:

  • Mp3 and WMV decoding
  • sampling rate van 8KHz, 11.025KHz,12KHz, 16KHz, 22.05KHz, 24KHz, 32KHz, 44.1KHz en 48KHz
  • Ondersteund FAT16, FAT32 bestandsysteem, maximum grootte 32GB MicroSD kaart

Dit lijkt ingewikkeld, maar komt er in de praktijk op neer dat bijna alle geluidsbestanden (mp3 en WMV) afgespeeld kunnen worden.

In doos zit een microSD-kaart met een bijbehorende adapter naar USB.

Naar boven

8. Onderhoud tijdens de tentoonstelling

Als uw tentoonstelling eenmaal staat, heeft u er vrijwel geen werk meer aan. Toch kan het zijn dat u iets wil bijwerken. Let bijvoorbeeld op of uw objecten en documenten niet scheefzakken.

Het kan ook nodig zijn om zo nu en dan vingers van bezoekers weg te poetsen. Hiervoor hebben we middelen in de kist zitten. In de MET kunt u in deze middelen tijdens de tentoonstelling opbergen in een poot van de "wand parallel". Zo heeft u ze altijd binnen handbereik en staan ze toch niet in het zicht. Gebruik uitsluitend die middelen. Zijn ze op? Vervang ze dan door hetzelfde of meld het via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar boven

9. Afbouwen van de tentoonstelling

  • Maak een afspraak met de coördinator via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. over de volgende bestemming van de MET: gaat direct door naar een volgende locatie of terug naar de opslag in het stadhuis van Zutphen?
  • Is de tentoonstelling afgelopen? Zodra er geen bezoekers meer zijn kunt u rustig beginnen met afbouwen.
  • Verwijder eerst al uw eigen documenten en objecten.
  • Sluit de elektra af en ontkoppel de apparatuur.
  • Zorg dat alle elementen weer ingepakt worden in de daarvoor bestemde materialen. Elk element heeft een eigen op maat gemaakte verpakking.
  • Maak een afspraak voor wanneer de elementen afgeleverd kunnen worden op de volgende locatie of in de opslag.
  • Zorg voor vervoer op het juiste moment.
  • Gebruik de checklist uit hoofdstuk 2.9.

 Naar boven

9.1 Gereedschap, spullen die over zijn

Haal, voordat u begint, eerst het gereedschap, de spullen die over zijn en het inklapbare platenkarretje (zie hoofdstuk 5.3), op uit de kisten in de opslag op het stadhuis. De spullen die over zijn (beschermhoezen, dozen, enz) liggen in het vak Vitrine.

9.2 Algemeen

  1. Leen op de locatie een tafel. Om het inpakken makkelijk te maken is het handig om een tafel te hebben om de elementen op te leggen, dat scheelt veel bukken (en dus ruggen en knieën).
  2. Leg de beschermhoezen bij het juiste object.
  3. Haal eerst al uw eigen documenten en objecten uit en van de elementen.
  4. Sluit de elektra af en ontkoppel de apparatuur.
  5. Breek de objecten per stuk af en doe de elementen meteen in de beschermhoes.

 

9.3 Beeldschermen

  1. Haal de elektrakabel met stekker uit de onderzijde van het beeldscherm en uit de haspel.
  2. Maak de slotkabel los. De code van het slot staat aan de binnenzijde van de doos.
  3. Laat de SD kaart in de houder in de onderkant zitten.
  4. Til het beeldscherm met de hoorn uit het raster en leg hem met het beeldscherm naar beneden in de beschermdoos.
  5. Leg alle andere spullen erbij:
  • (Kast met beeldscherm en hoorn)
  • Elektrakabel
  • Kabelslot
  • Afstandsbediening

Op de deksel van de doos staat wat er allemaal in moet zitten.

9.4 Geluid

  1. Haal de elektra kabel met plug uit de achterzijde van de telefoon en duw hem door het gat naar beneden.
  2. Laat de micro-SD-kaart in de houder in de zijkant zitten.
  3. Til het onderstel omhoog en iets naar voren.
  4. Laat, via de achterkant, de elektrakabel verder naar beneden zodat het onderstel los is.
  5. Til het onderstel naar de tafel en schroef daar de vleugelmoer (met ringetje) onder aan de telefoon los.
  6. Haal de telefoon los en schroef de vleugelmoer (met ringetje) weer op het boutje.
  7. Stop de telefoon in de beschermdoos. Lees goed hoe hij er in moet, het boutje met vleugelmoer hangt vrij in de ruimte.
  8. Haal de elektra kabel uit de haspel en stop deze in de doos.
  9. Kijk na wat er in de doos moet zitten, dit staat op de binnenzijde van de deksel.

 9.4 Geluid 1 9.4 Geluid 2

9.5 Voelen / aanraken

1. Til het element uit de poten
2. Let op: voor als er nog spullen in zitten: de achterzijde is open!

9.6 Inpakken hoezen

Elk element is verpakt in duurzaam op maat gemaakt verpakkingsmateriaal: een hoes van gerecyclede verhuisdekenS. Dit is om beschadigingen te voorkomen.

Op elke hoes staat op de voor- en achterzijde wat erin zit (zie voor een verklaring van de afkortingen de lijst in hoofdstuk 12). Om het inpakken makkelijk te maken, is het handig om een tafel te hebben om de elementen op te leggen, dat scheelt veel bukken (en dus ruggen en knieën). Leen deze tafel op de locatie.

Het inpakken van de hoezen kunt u hieronder zien. De meeste hoezen werken op deze manier. Er zijn ook hoezen die aan drie zijdes dicht zijn (kleinere panelen en vaste dikkere elementen, zoals de zitting van het krukje): deze hebben maar elastieken aan één zijde, maar werken volgens het zelfde principe (het er omheen slaan van een elastieken band als sluiting).

9.7 Kubus staand (KS)

MET Handleiding 9.7 Kubus staand  1. Boven. Haal de bovenplaat er met 2 personen af:
• Ga aan de linker- en rechterzijde staan;
• Steek uw vingers in de gaten in de hoeken en trek hem iets omhoog;
• Daarna kunt u hem er af halen.

2. Achter (A):
• Haal de 2 scharnierpennen - één links en één rechts - uit scharnieren aan de bovenkant, binnenzijde;
• Trek het element iets naar u toe, zodat de scharnieren los van elkaar komen;
• Trek hem rustig omhoog, zodat de houten pinnen onderin loskomen;
• Zet de scharnierpennen in de scharnieren voordat u hem inpakt in de hoes.

3. Zij 1:
• Haal de scharnierpen los aan de voorzijde;
• Zet de scharnierpennen in de scharnieren voordat u hem inpakt in de hoes.

4. De vitrine: haal deze er met 2 personen uit:
• Als dat nog niet is gebeurd: tiewraps verwijderen uit het oogje van de plexiglas deurtjes, deze zit bij de KS aan de bovenzijde. Er is een trappetje om daarbij te kunnen. Er is een tangetje bij de MET geleverd om tiewraps door te knippen;
• Haal de inlegbodem eruit als deze wordt gebruikt;
• Koppel de elektra los;
• Eén persoon staat aan de voorzijde van de vitrine, dit is nodig omdat de vitrine onder 10 graden staat en anders naar voren schuift en naar beneden kan vallen;
• Persoon twee staat aan de achterzijde en haalt het schuifje op de achterzijde van de vitrine uit de kist;
• Schuif samen de vitrine via de voorzijde door de opening op de transportkist;
• Zorg dat het elektrakabeltje van de verlichting niet tussen de vitrine en de kist komt maar los blijft;
• Pak nu transportkist uit de kubus en maak hem open (openen door te draaien);
• Zet de vitrine in de transportkist volgens de aanwijzingen die op de kist staan;
• Doe het kabeltje en adapter van de verlichting in het daarvoor bedoelde hoesje en leg deze in de vitrine. Hiervoor moet het plexiglas van de vitrine op een kiertje staan zodat de kabels er door kunnen.

MET 9.7 Kubus staand zij 2 en voor5. Zij 2 en voor: maak deze met 2 personen los
• Houd beide een element vast;
• Haal de scharnierpen uit het scharnier;
• Trek het element iets naar u toe zodat de scharnieren los van elkaar komen;
• Trek hem rustig omhoog zodat de houten pinnen onderin loskomen;
• Doe dit ook met het andere element;
• Zet de scharnierpennen in de scharnieren voordat u hem inpakt in de hoes.

MET 9.7 Kubus staand onderplaat6. Onderplaat:
• Als er nog elektra kabels zijn, laat deze naar beneden door het gat;
• Til de onderplaat uit de poten.

 

 

 

 

 

9.8 De poten

MET 9.8 De PotenAlle poten zijn in principe hetzelfde, ook al verschillen ze in breedte en formaat.

• Haal alle elektra uit de poten;
• Voor: haal de scharnierpennen uit de scharnieren en pak het element eruit;
• Zij 1: haal de scharnierpennen uit de scharnieren en pak het element eruit;
• Zij 2 en achter: maak deze met 2 personen los:
   o Houd beide een element vast;
   o Haal de scharnierpen uit het scharnier en pak beide elementen vast.

De twee zijdes en de voor- en achterzijde zitten bij elkaar in een hoes.
De scharnieren kunnen in elkaar, zet de scharnierpennen in de scharnieren voordat u hem inpakt in de hoes.

9.9 Kubus liggend (KL)

MET 9.9 Kubus liggend1. Boven. Haal de bovenplaat er met 2 personen af:
• Ga aan de linker- en rechterzijde staan;
• Steek uw vingers in de gaten in de hoeken en trek hem iets omhoog;
• Daarna kunt u hem naar beneden laten schuiven.

2. Achter (A):
• Haal de 2 scharnierpennen, één links en één rechts uit scharnieren aan de bovenkant, binnenzijde;
• Trek het element iets naar u toe zodat de scharnieren los van elkaar komen;
• Trek hem rustig omhoog zodat de houten pinnen onderin loskomen;
• Zet de scharnierpennen in de scharnieren voordat u hem inpakt in de hoes.

3. Zij 1:
• Haal de scharnierpen los aan de voorzijde;
• Zet de scharnierpennen in de scharnieren voordat u hem inpakt in de hoes.

4.De vitrine: haal deze er met 2 personen uit:
• Als dat nog niet is gebeurd: tiewraps verwijderen uit het oogje van de plexiglas deurtjes. Deze zit bij de KL aan de zijkant. Er zit een tangetje bij de MET om ze door te knippen;
• Haal de inlegbodem eruit als deze gebruikt wordt;
• Koppel de elektra los;
• Eén persoon staat aan de voorzijde van de vitrine, dit is nodig omdat de vitrine onder 10 graden staat en anders naar voren schuift en naar beneden kan vallen;
• Persoon twee staat aan de achterzijde en haalt het schuifje op de achterzijde van de vitrine uit de kist;
• Schuif samen de vitrine via de voorzijde door de opening op de transportkist;
• Zorg dat het elektrakabeltje van de verlichting niet tussen de vitrine en de kist komt maar los blijft;
• Zet de vitrine in de transportkist volgens de aanwijzingen die op de kist staan;
• Doe het kabeltje en adapter van de verlichting in het daarvoor bedoelde hoesje en leg deze in de vitrine. Hiervoor moet het plexiglas van de vitrine op een kiertje staan zodat de kabels er door kunnen
• Doe de deksel erop (dit is het deel uit de kubus met handvaten er op).

MET Kubus liggend zij 2 en voor5. Zij 2 en voor : maak deze met 2 personen los:
• Houd beide een element vast;
• Haal de scharnierpen uit het scharnier;
• Trek het element iets naar u toe zodat de scharnieren los van elkaar komen;
• Trek hem rustig omhoog zodat de houten pinnen onderin loskomen;
• Doe dit ook met het andere element;
• Zet de scharnierpennen in de scharnieren voordat u hem inpakt in de hoes.

MET Kubus liggend onderplaat6. Onderplaat:
• Als er nog elektra kabels zijn, laat deze naar beneden door het gat;
• Til de onderplaat uit de poten.

 

 

 

 

 

 

9.10 Wand

• Haal de afdekplaten bovenzijden of het geluid en / of voelen / aanraken uit de poten;
• Verwijder alle elektra uit de poten en de wand;
• Middelste wand breed: doe dit met 2 personen: persoon 1 houdt de midden wand omhoog. Persoon twee draait met de inbussleutel (uit het doosje “gereedschap en bevestiging”) alle hoekverbinders los;
• Zorg dat alle schroeven in de hoekverbinders zitten en doe deze in het doosje “gereedschap en bevestiging”;
• Haal de “W breed” uit de poot parallel door hem recht omhoog te tillen;
• Haal de “W smal” uit de poot haaks door hem recht omhoog te tillen.

MET Wand 1 MET Wand 2

 

9.11 Vitrine

• Haal het snoertje van de verlichting uit de vitrine;
• Til de vitrine kap eraf, dit moet u met twee personen doen Zet de vitrine kap met de brede zijkant op de grond (op een deken).
• Haal uw spullen en eventuele inlegbodems uit de vitrine;
• Til de onderplaat uit de poten en plaats hem als onderplaat in de vitrine;
• Pak het geheel in met de daarvoor bestemde hoes.

9.12 Aankondigingsbord

• Het aankondigingsbord is 1 geheel, alleen inklappen

9.13 Krukje

• Maak de zitting los door het schuifje aan de onderzijde van de zitting;
• Til de zitting uit de poten.

9.14 Losse wand

• Haal de losse wand uit de poot haaks door hem recht omhoog te tillen.

9.15 Panelen en folderbakje

De panelen en het folderbakje hangen met klittenband in het raster. Trek deze rustig van het klittenband af. Haal de rolletjes klittenband uit het raster en doe deze, opgerold, weer terug in het zakje met klittenband rolletjes (doosje gereedschap en bevestiging).

9.16 Wissellijsten

De wissellijsten hebben een touwtje met klik systeem aan de achterzijde.
Klikt het oogje aan het einde van het touwtje los en haal dit uit het raster.

9.17 De opslagkisten

Om alles weer op een goede manier in de opslagkisten te krijgen, de volgende tips:

  • Bij de poten die aan de scharnierkant (deurkant) van de kist zitten: aan de scharnierkant (tegen de buitenwand van de kist aan) de poten zij 1 en 2. Daarnaast, (binnenwand kist) de poten voor (V) en achter(A). Door de schuine zijden aan de poten past het op die manier mooi achter het scharnier van de kist.
  • Het vak vitrine: rechts achter in de hoek de inlegbodems, met de hoek mee. Daarna de vitrine erin schuiven aan de linker zijde. Rechts tussen de vitrine en de zijwand de poten.
  • Zet de elementen daar waar ze horen te staan volgens de indeling, dan kan iedereen ze gemakkelijk vinden en past alles er in.

10. Probleemoplossing

Komt u ergens niet uit, loopt u tijdens de voorbereidingen, de opbouw, de tentoonstelling of de afbouw tegen problemen of vragen aan? Kijk in deze handleiding of u het antwoord kunt vinden. Biedt die geen oplossing? Neem dan contact met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We proberen u zo snel mogelijk verder te helpen.

Naar boven

11. Tips van de expert

Informatie volgt.

Naar boven

12. Lijst met afkortingen en onderdelen

Kubus staand
poot KS zij 1 KS zij 1 KS vitrine
poot KS zij 2 KS zij 2 KS voor
poot KS voor KS voor  
poot KS achter KS achter  
  KS onder  
  KS boven  
 
Kubus liggend
poot KL zij 1 KL zij 1 KL vitrine
poot KL zij 2 KL zij 2  
poot KL voor KL voor  
poot KL achter KL achter  
  KL onder  
  KL boven  
 
Wand
poot W parallel zij 1 poot W haaks zij 1 W breed/poot parallel
poot W parallel zij 2 poot W haaks zij 2 W breed/midden
poot W parallel voor poot W haaks voor W smal/poot haaks
poot W parallel achter poot W haaks achter  
poot W parallel boven 1 poot W haaks boven 1  
poot W parallel boven 2 poot W haaks boven 2  
 
Tafelvitrine
poot V zij 1 V onder V vitrinekap
poot V zij 2    
poot V voor    
poot V achter    
 
Krukje
poot K zij 1 K zitting  
poot K zij 2    
poot K voor    
poot K achter    
   
 Losse wand 
 extra W losse    

 

Naar boven