Lucas Timmer stelt zich voor

Onderzoek en educatie & particpatie zijn belangrijke actielijnen van het Erfgoedcentrum Zutphen. We bieden dan ook voortdurend plaats aan studenten die hier onderzoek willen doen of die op andere wijze stage willen lopen. Zoals Lucas, die onlangs aan zijn stageperiode is begonnen bij het het Erfgoedcentrum Zutphen. Hij stelt zich voor.

Lucas Timmer"Mijn naam is Lucas Timmer en ik zal aankomende maanden stage lopen bij het Erfgoedcentrum Zutphen. Op dit moment zit ik in de afrondende fase van mijn master Militaire geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hiervoor zal ik meewerken met het opzetten van een product voor het volgende themajaar, waar in 2025 de tachtig jaar vrede en vrijheid na de Duitse bezetting wordt gevierd en herdacht. Ik zal mij hierbij bezig gaan houden met de vraag hoe men vanaf de vroegmoderne tijd tot nu anders om is gegaan met de oorlog en met de langdurige consequenties daarvan op de bevolking.

Juist Zutphen is hiervoor een goede plek om stage te lopen, want het barst van de geschiedenis. Ik loop dan ook graag rondjes in de stad. Op deze manier kan ik mij in de historie verdiepen terwijl mijn rug kan bijkomen van het buigen over al die boeken.

Zelf ben ik voornamelijk geïnteresseerd in de vroegmoderne en negentiende-eeuwse Europese geschiedenis. Voor mijn scriptie wil ik mij dan ook gaan bezighouden met brief- en dagboekfragmenten van Nederlandse en Belgische soldaten die tijdens de Belgische Opstand in de Tiendaagse Veldtocht vochten.

Tussen al het werk door kun je me geregeld heen en weer zien lopen tussen mijn bureau en de koffieautomaat. Mijn liefde voor koffie komt nu wel extra goed van pas, aangezien ik al vroeg uit de veren ben om mij dagelijks aan de reis tussen Zaandam en Zutphen te wagen.

Ik kijk ernaar uit om mijn kennis over de geschiedenis van Zutphen te verbreden en nieuwe gezichten te leren kennen."