Wij werken samen MET... Polbeek

Polbeek bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd. Vanaf 28 juni is er een tentoonstelling te zien over deze 50 jaar. De tentoonstelling geeft een uniek tijdsbeeld van het oprichtingsjaar 1974. Aan de hand van foto's en voorwerpen is de geschiedenis van Polbeek te zien. Het woonzorgcentrum gebruikt voor de tentoonstelling de Mobiele Erfgoedtentoonstelling (MET). De vrijwilligers van het Erfgoedcentrum Zutphen, die zich 'de Opbouwwerkers' hebben genoemd, stonden paraat om te helpen met de opbouw. De tentoonstellingsmeubels hebben een opvallende plek gekregen, in de centrale hal. Zo kan geen bezoeker de tentoonstelling missen.

De MET heeft al enkele keren opgesteld gestaan in Polbeek. Het systeem maakt het mogelijk om 'erfgoed' naar de bewoners te brengen, die zelf minder of niet meer in de gelegenheid zijn om musea te bezoeken. Ook voor wijkbewoners en andere geïnteresseerden is het de moeite om te gaan kijken.

Een aantal jaren geleden hebben de gemeente Lochem en de gemeente Zutphen het systeem ontwikkeld. Lees er meer over op onze portal: https://erfgoedcentrumzutphen.nl/ontdekken/ontdek/projecten/516-mobiele-erfgoedtentoonstelling-met