Gelredag op 8 december bij Regionaal Archief Zutphen

De Ridders van Gelre houden zaterdag 8 december een Gelredag in Zutphen. Zij ontvangen belangstellenden graag tussen 10.00 en 12.00 uur in de Openbare Bibliotheek in de Broederenkerk, om de hoek van het Regionaal Archief Zutphen. De toegang is gratis.

Vanuit de Broederenkerk nemen enthousiaste medewerkers van het archief belangstellenden mee op een ontdekkingstocht achter de schermen. Zie met eigen ogen waar de parels uit het verleden bewaard worden voor het nageslacht. Een andere rondleiding leidt naar de zolder van het archief, waar de unieke eeuwenoude dakconstructie kan worden bewonderd. Ook zullen archeologen er toelichting geven op vondsten uit de beerput van twee achttiende-eeuwse burgemeestersfamilies.

In de Broederenkerk zelf zal Rudolf Bosch - trouwe kijkers van het programma en bezoekers van de Gelredagen zullen hem zeker kennen als een begenadigd spreker - een lezing geven over hoe Gelre voor de oorlog tegen de Hollanders betaald heeft. De Broederenkerk is pas gerestaureerd en nu nog adembenemender dan hij al was… Dus neem vooral ook de tijd om goed rond te kijken in misschien wel de mooiste openbare bibliotheek van Nederland..

Het bezoekadres is Broederenkerkplein 2 in Zutphen.