De ‘Nieuwstad’ in Europa van 12 juli tot en met 19 augustus in de Burgerzaal

De Nieuwstad staat centraal in een dubbeltentoonstelling in de Burgerzaal. De ‘Nieuwstad’ in Europa, Ontstaan & toekomst van een middeleeuwse ideaalstad is van 12 juli tot en met 19 augustus te zien.

Nieuwsteden als ideaalstad in Europa

Het eerste deel van de tentoonstelling is samengesteld door Jan Brouwer, stedenbouwkundig ontwerper en verbonden aan de gemeente Amsterdam en TU Delft. U ziet op een aantrekkelijke manier het ontstaan van ‘Nieuwsteden’ in Europa van de twaalfde tot de veertiende eeuw. Uiteraard ontbreekt de Zutphense Nieuwstad niet in de expositie. Een catalogus met ansichtkaarten is te koop bij de Musea Zutphen aan het ’s Gravenhof.

Ontwerpen aan een toekomst voor de Nieuwstad

Het tweede (Engelstalige) deel van de tentoonstelling is samengesteld door vijftien deels internationale studenten van de TU Delft. Zij hebben hun afstudeeropdracht voor de studie Heritage & Architecture uitgevoerd in de Nieuwstad, als onderdeel van het project Karakteristiek Duurzaam Erfgoed Gelderland. Hun ideeën werkten zij uit op dertig grote panelen.

Openingstijden

De Burgerzaal is geopend op donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 16.00 uur. De ‘Nieuwstad’ in Europa, Ontstaan & toekomst van een middeleeuwse ideaalstad is te zien van 12 juli tot en met 19 augustus. De toegang is gratis.

Het project is mogelijk gemaakt door het Gilde Zutphen en de Provincie Gelderland.