Constant Willems demonstreert bouw maquette
Zutphen in 1485 tijdens Open Monumentendag

Constant Willems bouwt aan maquette Zutphen in 1485 OMDHoe zag Zutphen er in 1485 uit? Constant Willems bouwt in opdracht van de gemeente Zutphen de hele stad in dat jaar zo waarheidsgetrouw mogelijk na. Dit doet hij in schaal 1 op 500. Hoe dat in zijn werk gaat, vertelt hij tijdens Open Monumentendag in de Burgerzaal.

Willems is op zaterdag 8 september van 13.00 tot 16.00 uur in de Burgerzaal aanwezig. Hij laat zien welke materialen en gereedschappen hij gebruikt om de maquette te bouwen. Ook heeft hij een heel bijzonder deel van de maquette bij zich: de Walburgiskerk met daar omheen het ’s Gravenhof en het Kerkhof. Mooi om te zien is dat de kerk er in het jaar 1485 nog niet uitzag zoals we hem nu kennen. Ook daar kan hij over vertellen.

Al een aantal maanden werkt hij aan de maquette. Dit doet hij in nauw overleg met bouwhistoricus Jeroen Krijnen en stadsarcheoloog Michel Groothedde. In totaal zal hij er drie jaar mee bezig zijn voordat de stad af is. Bij de VVV aan de Houtmarkt is een ander deel van de maquette te zien. De bouw is ook te volgen op de speciale website: www.zutphen1485.nl.