Leer oud schrift lezen in cursus paleografie

Wie bezig is met een voorouderonderzoek, komt oud schrift tegen in doop-, trouw- en begraafboeken. Bij het Regionaal Archief Zutphen start op 27 september de cursus paleografie voor beginners waarin de deelnemers leren dit oud schrift te lezen. Deze cursus wordt gegeven door de Nederlandse Genealogische Vereniging.

In tien middagen leren de deelnemers de beginselen van oude handschriften lezen. Daarbij is aandacht voor de schriftontwikkeling door de eeuwen heen, maar vooral ook voor de praktijk: wat staat er?

De cursus wordt steeds op donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur gegeven bij het Regionaal Archief Zutphen aan de Spiegelstraat 13-17 te Zutphen. De cursusdata zijn 27 september, 11 en 25 oktober, 8 en 22 november, 3, 17 en 31 januari, 14 en 28 februari.
Deelname kost 80 euro per persoon (55 euro voor leden van de Nederlandse Genealogische Vereniging). Aanmelden en meer informatie bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..