Nieuw: Audiotour Religieus Erfgoed
Wandel met historische figuren door Zutphen

Audiotour religieus erfgoed met Anne Stolwijk Eline Abbink wethouder Mathijs ten Broeke en Hendrik Haafkens

“Goedendag, eerwaarde luisteraar!” Met die woorden verwelkomt monnik Zacharias wandelaars in de audiotour Religieus Erfgoed. Deze audiotour is een nieuwe toevoeging bij de onlangs verschenen wandelroute Religieus Erfgoed. Wethouder Mathijs ten Broeke mocht als eerste met Zacharias op stap.

Monnik Zacharias is een van de stemmen in de audiotour. Hij bevindt zich in goed gezelschap van historische figuren die met de stad verbonden zijn, zoals Margaretha van Dampierre (de vrouw van graaf Reinoud I van Gelre) en Walburga, de beschermheilige van Zutphen. Samen leiden ze de bezoeker langs het religieus erfgoed van de stad en verhalen ze over de gebouwen waarin de religies waren gehuisvest en wat zich daar afspeelde. De route komt langs tien gebouwen, variërend van de verstopte Schuilkapel tot de imposante Walburgiskerk.

Ga dus mee met Zacharias “op pad door Zutphen, langs bijzondere, religieuze plekken. U zult zien: er is meer tussen hemel en aarde”, belooft Zacharias.

Gratis te downloaden

De audiotour is gratis te downloaden. Download de app Podcatcher Audio Guide, zoek “Stedelijk Museum Zutphen” en start bij een van de gebouwen. De bijbehorende flyer met plattegrond en downloadinstructies is verkrijgbaar bij de VVV aan de Houtmarkt en binnenkort bij de deelnemende kerken. De audiotour is ook beschikbaar in het Duits en Engels.

Fotobijschriften:

Foto 7413:
Wethouder Mathijs ten Broeke, met boegbeeld erfgoed Hendrik Haafkens van de gemeente Zutphen (rechts) en Anne Stolwijk van de Musea Zutphen (links) en Eline Abbink van de gemeente Zutphen luisteren naar de audiotour op hun mobiele telefoon. (foto Ab Braakman, gemeente Zutphen)

Foto 7417:
Wethouder Mathijs ten Broeke (tweede van rechts), met boegbeeld erfgoed Hendrik Haafkens van de gemeente Zutphen, Anne Stolwijk van de Musea Zutphen (tweede van links) en Eline Abbink van de gemeente Zutphen (rechts) luisteren naar de audiotour op hun mobiele telefoon. Ook Walburga, op de achtergrond, komt aan het woord in de tour. (foto Ab Braakman, gemeente Zutphen)