Team Archeologie zoekt een vrijwilliger voor metaalrestauratie

Onderzoek opgraving prehistorische nederzetting Graaf Ottobad Keuchenisusstraat IMG 20180614 WA0000Het team archeologie is op zoek naar een vrijwilliger voor de afdeling metaalrestauratie.

Team Archeologie

Al 25 jaar beschikt de gemeente Zutphen over een eigen gravend onderzoeksteam. Dit team bestaat momenteel uit twee beleidsarcheologen, drie veldarcheologen en twee vaste medewerkers. Zij worden bijgestaan door ruim twintig vrijwilligers. Zij vervullen taken die het archeologisch onderzoek ondersteunen.

Functieomschrijving

Tijdens archeologische opgravingen worden naast aardewerken objecten vaak ook metalen voorwerpen aangetroffen. In ons 'metaallab' worden deze metaalvondsten schoongemaakt en gestabiliseerd. Ter ondersteuning van dit werk zoekt het team een vrijwilliger. Iemand met oog voor detail, een vaste hand en een praktische instelling. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je het leuk vindt om binnen een team samen te werken. Interesse voor archeologie en geschiedenis is een pré. Omdat het restauratieproces de nodige aandacht vraagt, zoeken wij ieman die minstens twee dagdelen in de week beschikbaar is.

Je wordt ingewerkt en begeleid door twee gemotiveerde medewerkers. Eén keer per jaar wordt een leuk uitje voor het gehele team georganiseerd. Ook rond de kerst kun je rekenen op een gezellige borrel.

Met alle vrijwilligers wordt een vrijwilligersovereenkomst gesloten met de gemeente Zutphen. Gemaakte reiskosten worden vergoed.

Interesse

Heb je belangstelling? Stuur dan vóór 1 februari 2019 een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van "vrijwilliger metaalrestauratie".