Vrijwilligers gezocht om monumenten open te stellen

Bezoekers in de Burgerzaal, ZutphenZo’n 20.000 mensen bezochten afgelopen jaar de Burgerzaal. Deze is een aantal dagen per week geopend en zowel inwoners als toeristen kijken graag binnen. We willen nog meer van ons erfgoed laten zien. Daarom gaan we samenwerken met Zutphen Promotie om ook meer publiek in de Wijnhuistoren te ontvangen. Stichting Gilde Zutphen zoekt hiervoor monumenten- en torengidsen. Wordt u een van onze nieuwe gastheren en –vrouwen?

Zutphen is rijk aan prachtige monumenten. Toeristen komen hier speciaal voor naar de stad. Als gemeente willen we hen graag ook de binnenkant van deze monumenten laten zien. Hiervoor werkt het Erfgoedcentrum Zutphen samen met het Gilde Zutphen. Vrijwilligers van het Gilde bemensen de Burgerzaal wanneer deze open is voor publiek en gaat dit ook doen in de Wijnhuistoren. Vanaf april is deze toren, net als de Burgerzaal, wekelijks van donderdag tot en met zondag, van 12.00 tot 16.00 uur geopend.
Overigens is de Burgerzaal ook in maart geopend, maar dan vrijdag tot en met zondag van 12.00 tot 16.00 uur.

Gastvrij

Voor de bemensing zoekt het Gilde Zutphen mensen die zich een echte gastheer of gastvrouw van de stad voelen. Deze vrijwilligers werken in tijdsblokken van twee uur (Burgerzaal) of vier uur (Wijnhuistoren) op basis van hun eigen agenda. Om een goed verhaal te kunnen vertellen, krijgen zij een korte opleiding over de geschiedenis van Zutphen en lopen ze drie keer mee met een ervaren gids. Daarna volgt een evaluatiegesprek.

Aanmelden

Kunt u goed contact maken met mensen? Bent u trots op de stad, vertelt u graag over de geschiedenis ervan en bent u vitaal genoeg om de toren te beklimmen en/of de gastheer of -vrouw te zijn in de Burgerzaal? Meldt u zich dan aan bij Clasien Burkels, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-23948120.