Tiende DIV-dag in Zutphen

De 10de editie van de DIV-dag Oost-Gelderland hielden we vandaag in Zutphen. Plaats van handeling was de Burgerzaal en andere zalen in het Oude Stadhuis te Zutphen. De DIV-dag is een jaarlijkse kennisbijeenkomst voor medewerkers in de documentaire informatievoorziening. Deelnemers komen uit de Achterhoekse gemeenten aangesloten bij de organiserende archiefinstellingen. Dat zijn het Regionaal Archief Zutphen, het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers en het Streekarchivariaat De Liemers en Doesburg.

De DIV-dag, georganiseerd door de archiefinspecteurs van de archiefinstellingen, is een dag om te netwerken, informatie uit te wisselen en samen de uitdagingen op het vakgebied te spreken.

Het thema was: ‘AVG vs. DIV?: DIV binnen het spanningsveld tussen bescherming van privacy van de burger en een transparante overheid.’
Er werden presentaties gehouden in het ochtendgedeelte en workshops in het middaggedeelte. Collega’s Niels Komen en Ron Elsinga van het RAZ verzorgden een workshop over ‘Topx metadatabestanden maken’ (i.v.m. opname van archiefbestanden in een zogenaamd E-depot). Archivaris Etienne van den Hombergh hield een workshop ‘Waar is het Archief?’(zoeken naar archiefbestanden in de databases op de nieuwe website va Erfgoedcentrum Zutphen).

Zo’n 65 enthousiaste DIV-ers namen deel aan deze DIV-dag.