Landelijke Geschiedenis Quiz in 2019 in Zutphen

RAZ publiceert Jaarverslag 2019

20190316 2 Wethouder Mathijs ten Broeke tijdens Landeljike Geschiedenis QuizHet Regionaal Archief Zutphen (RAZ), een van de vier erfgoedpartners van het Erfgoedcentrum Zutphen, presenteert het jaarverslag 2019. Hierin zijn de projecten beschreven die afgelopen jaar zijn uitgevoerd. Download het hier om het in te zien.

Om alvast een tip van de sluier op te lichten: een groot project dat er uitspringt is het e-depot. Na jarenlang bouwvergunningen van de gemeente Lochem scannen, slaagden we er in 2019 in ze online te zetten. Vanaf het moment dat de applicatie op 15 mei in werking trad, nu precies een jaar geleden, was het een succes. Dat leidde meteen tot het volgende omvangrijke project: de Zutphense bouwvergunningen digitaliseren.
Ondertussen is ook hard gewerkt aan de digitalisering van foto’s, militieboeken, brieven en alles wat er in archieven te vinden is. Vanwege het promotieonderzoek Communicatie tussen Hanzesteden werden de oude stadsrekeningen gescand. De papierrestaurator en haar team hield de toestand van de archiefstukken in de gaten en verbeterde die waar nodig herstel- en restauratiewerk. Alles wat het RAZ digitaliseert wordt meteen beschreven en is vervolgens meteen en voor iedereen zichtbaar. Dit alles kan alleen maar worden gerealiseerd door de niet aflatende inzet van onze vrijwilligers.

Dit jaarverslag geeft vooral een overzicht van de activiteiten die het RAZ in 2019 ontplooide. In een apart hoofdstuk brengt het Erfgoedcentrum verslag uit over het afgelopen jaar.