Scanservice langzaam naar normaal

Vanaf dinsdag 2 juni gelden ook voor het Regionaal Archief Zutphen (RAZ) de versoepelde coronamaatregelen. Met strikte inachtneming van de afstands- en hygiëneregels kan daardoor de kantoorbemensing weer wat worden verruimd en een beperkt aantal zelfstandig werkende vrijwilligers weer worden toegelaten. Dat betekent dat we onze scanservice weer langzaam op het oude niveau kunnen brengen.

We beginnen met het wegwerken van de opgelopen voorraad aanvragen voor gebonden originelen van meer dan 50 pagina’s. Door de gekrompen capaciteit moesten deze opdrachten gedurende de afgelopen weken veel verder dan gebruikelijk worden doorgeschoven in onze planningskalender. We verwachten voor deze inhaalactie de komende 5-6 weken voor nodig te hebben.
Dat betekent dat voor nieuwe scanaanvragen aangepaste verwerkingstermijnen blijven gelden:

  • Scanaanvragen voor ingebonden originelen en voor losse stukken van meer dan 50 pagina’s kunnen op zijn vroegst vanaf begin juli worden ingepland;
  • Scanaanvragen voor ingebonden originelen en voor losse stukken van minder dan 50 pagina’s kunnen wel eerder worden verwerkt, maar de oplevering van de scans zal nog altijd langer kunnen duren dan gebruikelijk (meer dan twee tot drie weken).

Mocht het eerder toch sneller kunnen, dan laten wij u dat weten.

Wij vertrouwen erop dat u er begrip voor kunt opbrengen dat wij uw nieuwe scanaanvragen nog niet meteen met dezelfde snelheid kunnen verwerken als u van ons gewend was. Ondanks de versoepeling van de coronamaatregelen, blijft het voor iedereen en dus ook voor ons een uitzonderlijke situatie.