De Overtuin presenteert eigen glossy

Het Monument van het Jaar De Overtuin in Warnsveld mocht op tweede pinksterdag weer open. Dat betekende dubbel feest. Dezelfde middag presenteerde voorzitter van de Stichting Warnsveldse Monumenten Pieter van Veen namelijk ook een glossy over de buitenplaats. Vanaf nu is Overtuin Monument voor 10 euro te koop bij De Overtuin, bij Aljan Talens Haarmode in Warnsveld en bij Van den Brink Boek en Buro in Zutphen.

De glossy is tot stand gekomen dankzij de belangeloze medewerking van velen. De opbrengst is bestemd voor het beheersplan van De Overtuin en het herstel van historische groenstructuren in de tuin. Tijdens Open Monumentendagen 2019 werd De Overtuin uitgeroepen tot Monument van het Jaar door de gemeente Zutphen. De buitenplaats heeft deze titel aangegrepen om gelden bij elkaar te krijgen voor het beheer. “We hebben de buxus al door taxus vervangen en we werken nog aan een nieuwe zichtlijn naar Huis Welgelegen”, aldus bestuurslid Annette Meesters. “We mogen pas net open, dus we hebben geen acties kunnen voeren. Bij de poort verkopen we wel met succes planten. En nu hebben we deze glossy. Overtuin Monument is een tijdloos tijdschrift waarvan we verwachten dat veel mensen uit Warnsveld dat interessant vinden.” Het is een dik magazine met verhalen over de geschiedenis van de buitenplaats, de bewoners, medewerkers en vrijwilligers.

Omdat een uitgebreide presentatie niet mogelijk is vanwege de coronamaatregelen, werd de presentatie klein gehouden. Het eerste exemplaar van de glossy werd symbolisch uitgereikt aan Ingrid Naumer. Zij is voormalig eigenaar van buitenplaats Welgelegen en mede-oprichtster van de Stichting Warnsveldse Monumenten. Bezoekers van De Overtuin hadden direct na de presentatie de gelegenheid het magazine aan te schaffen. Wethouder Mathijs ten Broeke was ook aanwezig: “Het Monument van het Jaar kan niet bestaan zonder het enthousiasme, inzet en de creativiteit van de stichting zelf. De wijze waarop het bestuur van De Overtuin het initiatief heeft genomen voor een glossy vind ik een prachtig voorbeeld om op een mooie manier geld te generen voor het project en tegelijkertijd de donateurs ook iets te kunnen aanbieden.”

Behalve dat de glossy bij de genoemde adressen te koop is, is hij ook te bestellen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er worden dan wel verzendkosten gerekend.

(fotografie Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau)