Themajaar 2021: De vergeten eeuw

SZU002029033 Nieuwstad Uitg M J Koning Siebelink Zutphen"De vergeten eeuw, Zutphen van 1800 tot 1900." Dat is de titel van het themajaar voor erfgoed 2021! De Historische Vereniging Zutphen en het Erfgoedcentrum Zutphen bundelen de krachten om komend jaar op verschillende manieren aandacht aan deze periode in de Zutphense historie te besteden.

Waarom? De Historische Vereniging Zutphen viert komend jaar haar veertigjarig bestaan! En dan is het ook honderdvijftig jaar geleden dat David Evekink overleed. Deze man legde met zijn legaat de basis voor een impuls voor betere woningen voor arbeiders en was daarmee landelijk een voorloper op dit gebied. Reden om aandacht te vestigen op een onderbelichte maar essentiële tijd in de historie van de gemeente.

In deze periode kreeg Zutphen niet alleen letterlijk een nieuw gezicht maar vormde zich ook de sociaal maatschappelijke en economische basis van het huidige Zutphen. Wethouder ten Broeke en voorzitter van de Historische Vereniging Zutphen Adriaan van Oosten: "Volgend jaar is een hoopvol jaar, we mogen weer gaan genieten van alles wat cultuur en erfgoed in Zutphen te bieden heeft. Veel organisaties doen mee aan dit themajaar en meer zijn er welkom! Jullie mogen rekenen op een prachtig en inhoudelijk rijk programma!" Wilt u ook iets organiseren rondom het thema negentiende eeuw? Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..