Scanservice weer beperkt beschikbaar

De aangescherpte coronamaatregelen gelden nog steeds en het Regionaal Archief Zutphen is daarom nog gesloten voor bezoekers en vrijwilligers. Onze scancapaciteit is dus ook nog niet terug op het oude niveau. Desondanks zien wij weer beperkte mogelijkheden om met de beschikbare medewerkers scanaanvragen in behandeling te nemen.

Vanaf 28 januari kunnen wij per aanvrager één inventarisnummer van minder dan 50 originele archiefstukken per maand verwerken. Voor deze aanvragen geldt een minimale verwerkingsduur van 3-5 weken.

Inventarisnummers van méér dan 50 archiefstukken kunnen voorlopig nog niet wordt behandeld. Daarover nemen we contact met u op. Om te voorkomen dat ons scanteam na deze periode van beperkte service meteen extra wordt belast met achterstallige aanvragen, sparen we die niet op.

Bouwtekeningen

Enige uitzondering op deze uitzonderlijke regel vormen scanaanvragen voor bouwtekeningen uit nog niet gedigitaliseerde bouwvergunningarchieven. Deze kunnen nog wel – via e-mail - worden ingediend en zullen worden verwerkt tegen het gebruikelijke tarief van € 8,80 per tekening.