Tijdschrift Oer is uit!

2021 04 02 Oer39GrootDe volgende editie van cultuurhistorisch tijdschrift Oer is verschenen! In dit nummer vertelt Peter Kooij over de totstandkoming van zijn boek over Joods Zutphen. Twee voorname Achterhoekse huizen krijgen bovendien de nodige aandacht: Jan Berends schrijft over het Huis Slangenburg en zijn bewoners; de families Steengracht en Van der Goltz. In de rubriek Waterwerk gaat Carol Jan Klok dieper in op het molenwerk dat slechts zes jaar aan de Berkel bij Warnsveld stond om de extravagante tuinen van huis De Voorst van water te voorzien. Dit, en natuurlijk nog veel meer in Oer#39.

Het kwartaaltijdschrift Oer is een gezamenlijke uitgave van het Regionaal Archief Zutphen met het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers en Waterschap Rijn en IJssel.
Het blad is voor € 5,95 te bestellen via Achterhoekse Boeken, bij het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers: 0314 – 79 70 78 of per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Abonnee worden kan natuurlijk ook, voor slechts € 22,50 ontvangt u het blad viermaal per jaar in uw brievenbus!