‘Oude’ bouwvergunningen direct zichtbaar

Bouwdossiers illustratieIn ons E-loket bouwvergunningen kunt u vanaf nu (mei 2021) bouwvergunningdossiers van de gemeenten Lochem en Zutphen en van de voormalige gemeenten Gorssel, Laren en Warnsveld van vóór 1945 direct inzien zonder een aanvraag te doen. Ook zijn extra gegevens over panden opgenomen, waaronder ‘pandstatus’, en ‘gebruiksdoel’. U kunt hiermee bijvoorbeeld zien of een pand nog in gebruik is, of al gesloopt.

Steeds beter

Regelmatig bericht het Erfgoedcentrum Zutphen over digitalisering van het bouwvergunningenarchief. In februari (2021) werd ook de laatste archiefdoos met Warnsveldse bouwtekeningen door de scanner getrokken. Daarmee kwam een einde aan een uiterst succesvol project dat twee jaar duurde. Alle dossiers met bouwvergunningen en -tekeningen van Zutphen en Warnsveld tot het jaar 2010 zijn nu digitaal beschikbaar. De dossier van de gemeente Lochem zijn dat al sinds begin 2019. We blijven natuurlijk onze dienstverlening verbeteren. Daarom ook nu de mogelijkheid om oudere dossiers in te zien zonder een aanvraag te doen.

AVG

Bouwdossiers op ons e-loket van ná 1945 zijn niet direct zichtbaar. Dat komt omdat de documenten persoonsgegevens bevatten zoals het adres van de aanvrager en zijn handtekening. Deze gegevens mogen we in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) niet zomaar openbaar maken. Daarom doet u als bezoeker een aanvraag en zijn de stukken alleen voor de aanvrager zichtbaar. Maar bij dossiers van vóór 1945 is de kans dat deze gegevens de oorspronkelijke aanvrager nog kunnen hinderen bijna verwaarloosbaar. Alle dossiers van vóór 1945 kunt u daarom nu raadplegen zonder een aanvraag te doen. Dit maakt het voor bezoekers alweer wat eenvoudiger om dossiers in te zien.