Zutphen presenteert bijzondere ArcheoHotspot

Lijkt het je leuk om zelf aan de slag te gaan met archeologie? Dat kan! Sinds kort beschikt Zutphen over een ArcheoHotspot. Hier mag iedereen vragen stellen, meekijken én je mag hier ook zelf de handen uit de mouwen steken. Door echte archeologische vondsten te bekijken en te vergelijken leer je over de archeologie en geschiedenis van de omgeving.

De Zutphense ArcheoHotspot is bijzonder: het is namelijk een mobiele ArcheoHotspot. “We zijn niet op één plek te vinden, maar met onze archeo-trailer rijden wij rond om bij verschillende evenementen en locaties aanwezig te zijn”, vertelt Julie Winkelman van de ArcheoHotspot. “Zo zijn we te vinden bij evenementen op Archeologisch Openluchtmuseum Erve Eme, bij activiteiten van Musea Zutphen en bij open dagen van archeologische opgravingen van Team Archeologie van de gemeente Zutphen. Daarnaast zal het in de toekomst ook mogelijk zijn om met ons educatief programma naar de bezoeker toe te komen: met de archeo-trailer bezoeken we dan bijvoorbeeld scholen.”

Lijkt het je leuk om uit te zoeken wat voor dierlijke botten we hebben liggen? Of misschien wil je liever aardewerken scherven determineren? Heb je misschien ooit zelf een archeologische vondst gedaan, en wil je hier meer over weten? Dan is onze ArcheoHotspot dé plek om je vragen te stellen en aan de slag te gaan!

Nationale Archeologiedagen

De mobiele ArcheoHotspot van Zutphen zal voor het eerst te bezoeken zijn tijdens de aankomende Nationale Archeologiedagen. Op zaterdag 19 juni zijn we te vinden bij Musea Zutphen.

Vrijwilliger worden?

De Zutphense ArcheoHotspot is een samenwerking tussen Erve Eme, Musea Zutphen, Erfgoedcentrum Zutphen, Team Archeologie van de gemeente Zutphen en Erfgoed Gelderland. Wil je meer weten of lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

(foto’s Erve Eme)