Omgevingsvergunningen Zutphen digitaal beschikbaar

Vergunningen app screenprintOnze laagdrempelige en succesvolle digitale dienstverlening is opnieuw uitgebreid. Vanaf nu zijn in ons e-loket naast bouwdossiers ook andere soorten vergunningen beschikbaar. De gedigitaliseerde omgevingsvergunningen van de gemeente Zutphen uit de periode 2010-2013 staan inmiddels online en zijn op aanvraag in te zien.

Opvolger bouwvergunning

De omgevingsvergunning is in 2010 ingevoerd als vervanging van verschillende vergunningen op het gebied van wonen, ruimte en milieu, zoals de bekende bouw-, kap- en sloopvergunningen. Activiteiten waarvoor men voorheen aparte vergunningen moest aanvragen, vaak bij verschillende instanties, kunnen sinds 1 oktober 2010 met één aanvraag bij de gemeente voor een omgevingsvergunning worden geregeld.

Uitgebreider aanbod

Omdat er nu meerdere soorten vergunningen worden aangeboden, hebben we de naam van het e-loket aangepast. De nieuwe naam is ‘E-loket Vergunningdossiers’. Om het u gemakkelijker te maken om de juiste vergunning te vinden, zijn er extra zoek- en filtermogelijkheden toegevoegd. Rechts op de pagina kunt u kiezen of u op gemeente of op het type vergunning wilt zoeken. In het vervolgscherm kunt u uw zoekopdracht verder verfijnen met behulp van filters.
En er is meer goed nieuws: volgend jaar worden er nog meer vergunningsdossiers digitaal beschikbaar gemaakt! Als eerste verwachten we de milieuvergunningen van de gemeente Lochem en de gemeente Zutphen toe te kunnen voegen het e-loket. In de loop van 2022 zullen ook de bouwdossiers van de gemeente Brummen uit de periode 1980-1999 beschikbaar komen. We houden u uiteraard op de hoogte.

> Naar het e-loket: https://bouwdossiers.erfgoedcentrumzutphen.nl/