Subsidie voor de instandhouding van rijksmonumenten

Bent u eigenaar van een gebouwd rijksmonument dat geen woonhuis is, zoals een kerk, molen of fabriek, of van een groen en archeologisch rijksmonument, dan kunt u subsidie aanvragen voor de instandhouding hiervan. Deze subsidieregeling (Sim) wordt jaarlijks opengesteld. U heeft nog tot het einde van deze maand (31 maart) de gelegenheid.

Aanvragen kunt u doen via het subsidieportaal van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE).

De rijksdienst gebruikt de “leidraad subsidiabele instandhoudingskosten” om de aanvragen te beoordelen en bekijkt of de (zesjaren)plannen doelmatig en sober zijn opgesteld. Daarna worden de aanvragen volgens de toewijzingscriteria gerangschikt en wordt duidelijk welke kunnen worden gehonoreerd binnen het beschikbare budget. De aanvragers krijgen hun beschikkingen in augustus.
Als u wilt zien welke monumenten een toekenning hebben ontvangen dan kunt u de lijst raadplegen die dan op de website van het Cultureel Erfgoed (https://www.cultureelerfgoed.nl/onderwerpen/subsidie-instandhouding-rijksmonumenten/nieuws/2021/09/07/1112-miljoen-subsidie-voor-instandhouding-rijksmonumenten) wordt gepubliceerd.
Vragen over dit onderwerp kunt u stellen via de mail, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via: 033-4217456.

Zie ook:
- https://www.cultureelerfgoed.nl/onderwerpen/subsidie-instandhouding-rijksmonumenten
- https://www.cultureelerfgoed.nl/onderwerpen/subsidie-instandhouding-rijksmonumenten/nieuws/2021/09/07/1112-miljoen-subsidie-voor-instandhouding-rijksmonumenten

(Bron: Cultureelerfgoed.nl)