Het Gilde zoekt nog meer vrijwilligers voor monumenten

Monumentengidsen Elisabeth foto Anton de RondeHet Erfgoedcentrum Zutphen zorgt er samen met de monumentgidsen van Het Gilde Zutphen voor dat inwoners en bezoekers van de stad steeds meer monumenten van binnen kunnen bekijken. In april begint het toeristische seizoen en dan openen ook de monumenten weer de deuren. De Burgerzaal is al een aantal jaren een grote trekpleister en daar zijn de Wijnhuistoren en sinds afgelopen zomer ook de Sint-Janskerk aan toegevoegd. Om bezoekers te ontvangen en te informeren zoekt Het Gilde meer vrijwilligers.

De monumenten van de gemeente gaan in april weer verder open voor publiek. De verwachting is dat ook dit jaar weer tienduizenden bezoekers naar Zutphen komen. In de Burgerzaal, een van onze oudste monumenten, kunnen zich even inleven in de middeleeuwen - in de vleeshal of de eeuwenoude rechtbank.

Open torens

Wie geen hoogtevrees heeft, kan de Wijnhuistoren is te beklimmen. Een gids van Het Gilde begeleidt de bezoekers naar boven en vertelt ze onderweg over de toren en het carillon. Eenmaal boven kun je genieten van het uitzicht.
Sinds afgelopen zomer kun je ook de elke zaterdag de Sint-Janskerk bezoeken én de toren beklimmen. Die is daarvoor grondig gerestaureerd. Ook hier zijn enthousiaste gidsen die de bezoekers verwelkomen en de weg wijzen.

Monumentengidsen

Om alle bezoekers te kunnen ontvangen, kan het team vrijwilligers van het Gilde versterking gebruiken. Iedereen die het leuk vindt om bezoekers te ontvangen en te verhalen over de geschiedenis is van harte welkom.

Aanmelden

Bent u trots op onze stad? Wilt u graag bezoekers ontvangen en kunt u enthousiast vertellen over de geschiedenis? En bent u fysiek in staat torens te beklimmen? Dan kunt u ook gastheer of -vrouw worden in de Burgerzaal, de Wijnhuistoren of de Sint-Janskerk. Als nieuwe gids krijgt u informatie over de monumenten en ervaren gidsen werken u in. Vervolgens wordt u, op basis van uw eigen agenda, ingedeeld in het maandrooster.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij het Gilde Zutphen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..