Zutphense Pracht #21

202205 Zutphense Pracht presentatie Constant Willems bij Spanjaardspoort

De 21ste editie van de Zutphense Pracht ligt weer in de winkels en ook de abonnees hebben hem waarschijnlijk al in de bus. Bij het verschijnen van de vorige editie bestond het magazine, waarin altijd veel artikelen staan die door medewerkers van Erfgoedcentrum Zutphen zijn geschreven, tien jaar. Er was geen ruimte voor festiviteiten, corona heerste nog volop. Een belangrijke reden om hun tienjarige jubileum uit te stellen naar een latere datum.

Afgelopen 12 mei vond de presentatie van de nieuwe editie plaats en was er weer ruimte om bij elkaar te komen en stil te staan bij het tienjarig jubileum. Dit gebeurde in de oude pastorie aan de Tengnagelshoek in Zutphen. Hier werden door eigenaren Willemijn Voorham en Armijn van Roon de plannen voor het pand toegelicht en met een lezing over de Nieuwstad gaf stadsarcheoloog Michel Groothedde een kijkje in het verleden van deze nabijgelegen straat. Tevens werd er een kleine excursie naar de Spanjaardpoort gemaakt onder leiding van maquettebouwer Constant Willems, die zoals velen weten, heel oud Zutphen op schaal maakt. Het geheel werd afgerond met een bezichtiging van de oude pastorie.

In de nieuwste editie van Zutphense Pracht vindt u onder andere artikelen over een woning aan de Zaadmarkt, de plannen voor de Walburgiskerk en komen er door recent onderzoek nieuwe feiten aan het licht over de Spanjaardspoort. Dit leest u in een artikel van Constant Willems.

De losse verkoop van de Zutphense Pracht is te verkrijgen bij de volgende adressen: Van den Brink Boek en Buro, Boekhandel Van Someren & Ten Bosch, Primera Zutphen, Tijdschriftenhandel de Berkel, The Read Shop Warnsveld en Bosman Brummen.