Zutphen in 1485: 150!

150 Zutphen1485 Constant 150eUren en uren en uren werkt Constant Willems al aan de maquette van Zutphen in 1485. En al bijna drie jaar lang posten we elke zaterdag een update. Zaterdag 30 juli hebben we daardoor wéér een mijlpaal te vieren: dan presenteren we de 150ste aflevering in deze serie. Zo fantastisch hoe Constant de stad in 1485 namaakt in schaal 1 op 500.

Om te zorgen dat de maquette zo waarheidsgetrouw mogelijk wordt, werkt hij niet alleen. Samen met bouwhistoricus Jeroen Krijnen en archeoloog Michel Groothedde doet hij voortdurend heel nauwkeurig naar onderzoek naar hoe de stad er in 1485 moet hebben uitgezien. Dat leidt ook af en toe tot nieuwe inzichten.

En wat is het toch genieten om elke week weer iets wijzer te worden, over de stad, de gebouwen, de historie en ook over hóe je dat toch allemaal in het klein kunt maken. De term “monnikenwerk” is al geregeld voorbijgekomen in de reacties op Facebook en Instagram. Wij genieten van elke aflevering. Dank je, Constant!

Wil je alle afleveringen nog eens rustig nakijken? Klik dan deze webtentoonstelling aan.

Op de foto: In 2019 verraste burgemeester Vermeulen Constant Willems met een Koninklijke onderscheiding. (foto Patrick van Gemert)