Vacature medewerker scankamer

Word jij onze vrijwillige scanner van archiefbronnen?

Vacature vrijwilliger scankamerHeb jij interesse in geschiedenis, archieven, monumenten en archeologie? Vind je het leuk om hier kennis van te nemen? Belangrijker nog: vind je het leuk om historische archiefbronnen (documenten, tekeningen, foto’s) te helpen digitaliseren? Word dan onze vrijwillige scanmedewerker!

Wat willen we realiseren?

Wij willen een steeds groter deel van onze omvangrijke archiefcollectie digitaliseren (nu nog zo’n 11%). Dat doen we door scanaanvragen van bezoekers in te willigen (ca. 425 per jaar) en door zelf projectmatig series binnen archieven of documentsoorten te scannen of fotograferen. Of delen hiervan die aanvragende bezoekers hebben overgelaten.

Jij bent:

Iemand die ervaring heeft met maken en bewerken van digitale foto’s en oog heeft voor beeldkwaliteit en detail. Om scans correct in de archiefadministratie te verwerken moet je in staat zijn om de werking van databases te begrijpen. Verder snap je dat scannen van oude archiefstukken een voorzichtige omgang met het materiaal betekent. Je werkt zorgvuldig, nauwgezet en zelfstandig.

Wat verwachten we?

Wij zoeken een enthousiaste, toegewijde en zorgvuldige vrijwilliger. Het is belangrijk dat je met je werk historische stukken wilt helpen ontsluiten voor archiefonderzoekers.

Voor wie?

De functie kan flexibel worden ingevuld en is ook geschikt voor mensen die zich heroriënteren of andersoortige werkervaring willen opdoen. We vragen een inzet van gemiddeld 4-8 uur per week. Je hebt de intentie om dit werk minimaal 1 jaar uit te voeren.

Wat bieden we?

Het Erfgoedcentrum Zutphen (ECZ) heeft gepassioneerde en kundige mensen die werken in een inspirerende omgeving. We zijn ervaren met vrijwilligerswerk en weten wat je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen. Je telt als vrijwilliger mee in onze organisatie en wordt lid van een team met alles wat daar bij hoort. Daarnaast luisteren we graag naar ideeën om het Erfgoedcentrum Zutphen te blijven verbeteren en vernieuwen.

 • Je wordt vrijwilliger bij het ECZ, onderdeel van de gemeente. Je krijgt een vrijwilligersovereenkomst;
 • Een VOG is verplicht (maar kost je niets);
 • Je wordt begeleid door de coördinator digitalisering van het Regionaal Archief Zutphen.


Praktische informatie

 • Kijk op deze website voor meer informatie over organisatie en activiteiten;
 • Onze sociale mediakanalen laten al veel zien over ons werk;
 • Eerdere nieuwsbrieven staan op onze website;
 • De scanwerkplekken in ons kantoor aan de Spiegelstraat is de plek waar je werkt;
 • Deze bevinden zich op de eerste etage, geen lift aanwezig!
 • Inwerkperiode en proeftijd is 1 maand;
 • Aanvullende cursussen of trainingen zijn mogelijk als dat nodig is;
 • Het gaat om een vrijwillige functie.


Interesse?

Lijkt het je leuk om aan de slag te gaan bij Erfgoedcentrum Zutphen? Meld je dan aan via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., ook wanneer je meer informatie wilt.

Het Erfgoedcentrum Zutphen en omstreken bewaart, ontsluit en vertelt het eeuwenoude verhaal van de regio Zutphen. Op verschillende locaties in de stad Zutphen werken wij aan beheer en behoud van de erfgoedcollecties van de gemeente en zetten die expertise ook in voor de gemeenten Lochem, Brummen, Doesburg, Deventer en de archeologische regio Achterhoek. Online, in projecten en tijdens activiteiten vertellen we over ons werk en slaan we de brug tussen toen en nu. Het Erfgoedcentrum Zutphen faciliteert de vele historische verenigingen en stichtingen die in onze regio actief zijn. Meer weten? Stap in je geschiedenis op www.erfgoedcentrumzutphen.nl.