Nieuwe Historische Atlas van Zutphen

Wethouder Wannet De Nieuwe Historische Atlas

Nieuwe Historische AtlasDe Nieuwe Historische Atlas van Zutphen is op 10 september gepresenteerd! Wethouder Sjoerd Wannet (links) ontving het eerste exemplaar in het auditorium van de Musea Zutphen.

Auteur Willem Frijhoff was helaas verhinderd, maar de beide andere auteurs conservator stads- en streekgeschiedenis bij de Musea Zutphen Christiaan te Strake (midden) en stadsarcheoloog Michel Groothedde (rechts) waren wel aanwezig. Net als uitgever Marc Beerens van Boom uitgevers Amsterdam die enthousiast vertelde waarom hij de atlas, die al een aantal jaren uitverkocht is, opnieuw wilde uitgeven. "Er is een onmiskenbare tendens voor lokaal. We zijn wereldburgers en tegelijkertijd geïnteresseerd in de geschiedenis van onze eigen stad en streek." Hij besloot zijn optreden met een klein eerbetoon aan Willem Frijhoff door hem te citeren: "Mogen de huidige nieuwkomers in Zutphen, samen met de Zutphenezen, deze nieuwe atlas gebruiken om hun stad beter te leren kennen en een band met de lokale gemeenschap te verstevigen."

Wannet nam het eerste exemplaar graag in ontvangst van Michel Groothedde en kijkt er naar uit er in te bladeren, "en zo nog meer te weten te komen over Zutphen." Hij bracht ook nog de populariteit van de vorige Historische Atlas van Zutphen in herinnering: die moest al binnen een paar weken herdrukt worden. Wannet: "Laten we met elkaar afspreken dat we zorgen dat er binnen een paar weken weer een nieuwe druk nodig is. Zegt het voort, koop 'm!"

Dat kan vanaf nu: de Nieuwe Historische Atlas is te koop in de museumwinkel (en bij de boekhandel) voor de actieprijs 24,90 euro (vanaf 10 december 29,90 euro).

Op de foto: Wethouder Sjoerd Wannet, Christiaan te Strake, Michel Groothedde.
.