De nieuwe Zutphense Pracht nu in de boekhandel

ZP22 CoverDe nieuwste editie van Zutphense Pracht, hét magazine over erfgoed, ligt weer in de boekhandels. In deze 22e editie vertellen kameraden Jos en Maurice hoe het wonen is in het Assenhuys uit 1391, laten de bewoners van Berkeloord in Warnsveld hun gerestaureerde villa zien én brengt recent onderzoek naar de ‘Bloedbad van Zutphen’ nieuwe feiten aan het licht. Vanuit het Erfgoedcentrum Zutphen hebben we ook diverse bijdragen geleverd zoals over het archeologisch onderzoek naar de IJsselkade.

In dit nummer neemt journalist Sander Grootendorst je mee uit wandelen langs ‘monumentale’ bomen in de Zutphense binnenstad en kun je lezen welke nieuwe plannen het Wijnhuisfonds heeft voor de ‘etalage van Zutphen: De Bleek.
Daarnaast kijken we binnen in een van de Oostenrijkse woningen aan de Deventerweg die hier kort na de Tweede Wereldoorlog werden gebouwd én bij de winnaar van de Paltsprijs, het huizenblok op de hoek Beukerstraat - Oudewand. Niet alleen aan de buitenkant fleurde de boel enorm op, ook aan de binnenkant is het nodige werk verzet.

Vaste en nieuwe gezichten

Multi-talent Gerrie Hondius verliet twee jaar geleden in een opwelling Haarlem voor Zutphen en laat zien welk Zutphens monument haar hart veroverde. En dat niet alle bijzondere panden in de gemeente behouden blijven lezen we een kleine ode aan boerderij Klein Loo dat recent gesloopt werd. Zutphenkenner Jan Kreijenbroek neemt ons mee in de geschiedenis van het poortersklokje die tot op de dag van vandaag elke dag luidt en chocolatier Huub Janson vertelt over zijn smakelijke werk in een monumentaal pand.

Zutphense Pracht is verkrijgbaar bij alle boekhandels in Zutphen, bij Primera XL in Brummen, The Read Shop in Warnsveld, Musea Zutphen en de Walburgiskerk voor 7,95 euro. Een jaarabonnement kost 14,95 en is af te sluiten op www.zutphensepracht.nl.