Overdracht Mobiele ErfgoedTentoonstelling

Hendrik Haafkens en Lisette Lagerweij ondertekenen MET overdrachtDe Mobiele ErfgoedTentoonstelling (MET) is nu eigendom van de gemeente Zutphen. Deze MET is een modulair systeem dat ontwikkeld is om op een laagdrempelige manier exposities te maken. Alle erfgoedorganisaties in de gemeenten Lochem en Zutphen kunnen hier gebruik van maken. Op deze manier wordt het gemakkelijk om op uiteenlopende locaties zoals in verzorgingshuizen en andere publieke ruimtes erfgoed te laten zien. Ook bij doelgroepen die zelf niet in de gelegenheid zijn om naar de vaste tentoonstellingslocaties zoals musea te komen, bijvoorbeeld (kwetsbare) ouderen. De MET kan daarnaast worden ingezet op bijvoorbeeld scholen en bibliotheken om ook onder meer jongeren te bereiken.

De MET is ontwikkeld onder leiding van de Muzehof en ontworpen door Kunstconstructie. Het afgelopen jaar is het systeem uitvoerig getest met tentoonstellingen op diverse locaties in de beide gemeenten: in Polbeek, De Lunette, Het Elisabeth, Het Spijk, De Veldhoek en Waterkracht. De initatieven hiervoor lagen bij Museum STAAL, Musea Zutphen en het Erfgoedcentrum, bijgestaan door onder meer de Historische Vereniging Zutphen en Sutfene. Tijdens de Erfgoed Inspiratiedag in oktober werd de pilotperiode afgesloten met de officiële onthulling, door de wethouders Wendy Goodin (Lochem) en Sjoerd Wannet (Zutphen).

Boegbeeld Erfgoed Hendrik Haafkens (links op de foto) en de directeur van de Muzehof centrum voor de kunsten Lisette Lagerweij hebben de overdrachtsovereenkomst getekend.

Organisaties die gebruik willen maken van de MET kunnen mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Om het gebruik zo eenvoudig mogelijk te maken, is er een uitgebreide handleiding beschikbaar: www.erfgoedcentrumzutphen.nl/met.

Bekijk ook onderstaande video waarin wethouder Sjoerd Wannet vertelt over het belang van de MET: