Scanservice hervat

Vacature vrijwilliger scankamerGoed nieuws: we hebben onze scanservice hervat. De eerder gemelde technische en personele tegenslagen lijken achter de rug. Met een nieuwe camera is zelfs de kwaliteit van de foto’s die we maken van onze complexere archiefstukken opnieuw op een hoger niveau gekomen.

Wat mag u vanaf nu verwachten? Voor elke aanvrager scannen wij per kalendermaand maximaal twee inventarisnummers van in totaal maximaal 300 scans. Voor notarisakten geldt een maximum van zes akten per kalendermaand.

Van aanvragen die het maximum overschrijden wordt de behandeling automatisch doorgeschoven naar de volgende maand, u ontvangt hiervan geen bericht. Dit geldt óók voor aanvragen, die worden ingediend op de eerste twee dagen van de maand, en die werden voorafgegaan door aanvragen op de laatste dagen van de voorgaande maand.

De verwerkingsduur van een aanvraag bedraagt, afhankelijk van de omvang, één tot zes weken. Zo nodig worden kwetsbare of beschadigde archiefstukken voorafgaand aan het scannen gerestaureerd. Dit kan de verwerkingstermijn met één of enkele weken verlengen. U krijgt hiervan afzonderlijk bericht.

Heeft u vragen hebben over onze dienstverlening, dan kunt u altijd per telefoon of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact opnemen met het Regionaal Archief Zutphen.