OPROEP Wie helpt met de MET?

20210727 MET in SuteneErfgoedcentrum Zutphen zoekt extra handen voor de Mobiele ErfgoedTentoonstelling. Kom jij ons helpen? Zodat we onze erfgoedschatten ook aan (kwetsbare) doelgroepen kunnen tonen?

Onze regio herbergt veel erfgoedschatten en die willen we graag laten zien. Omdat niet alle inwoners, zoals (kwetsbare) ouderen, in de gelegenheid zijn de vaste tentoonstellingslocaties te bezoeken, hebben we samen met de Gemeente Lochem de Mobiele ErfgoedTentoonstelling (MET) ontwikkeld! Daarmee kunnen we erfgoed naar hen toebrengen. Om de MET naar nieuwe locaties te brengen kunnen we wel extra handen gebruiken (want vele handen maken licht werk)!
De MET is een modulair systeem. Het is demontabel, waardoor de onderdelen te vervoeren zijn in een grote personenauto. Het systeem werkt eenvoudig, je hebt er zelfs geen gereedschap bij nodig. Maar wel een paar mensen die de onderdelen willen demonteren, zorgvuldig kunnen inpakken, vervoeren en weer kunnen opbouwen op de volgende locatie. Hoe dit systeem werkt is nauwkeurig beschreven in een handleiding met foto’s en video’s en er is natuurlijk hulp vanuit het Erfgoedcentrum Zutphen. Je hoeft niet beresterk te zijn, maar het is wel handig als je handig bent.

De MET staat steeds minimaal drie weken op een locatie. Dit jaar zijn we van plan om hem ongeveer zes keer op te bouwen.

Ben je

  • vitaal en wil je
  • een aantal keren per jaar
  • circa een halve dag per keer
  • de Mobiele ErfgoedTentoonstelling helpen op- en afbouwen?

 

Meld je dan aan voor dit team! Bij voldoende aanmeldingen kunnen we rouleren. Inzetbaarheid gaat altijd in overleg. Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., t.a.v. Fiona de Heus. Je kunt ook naar dit adres mailen als je vragen hebt.
Meer informatie over de MET vind je hier: www.erfgoedcentrumzutphen.nl/met.